TR
EN
TR
Giriş
Yeni Üye
Giriş
Yeni Üye
Literatür
Derlemeler
Son arama sonucu
İşverenin İşletmesel Kararları ve Yargısal Denetimdeki Sınırlar
İçindekiler
Metin
Referans kopyala
Git
:
Git
Sayfaya Git
Favorilere ekle veya çıkar
Görüntüleme Ayarları:
A⇡
Yazı karakterini büyüt
ᴀ⇣
Yazı karakterini küçült
Sayfa numarasını gizle
Bağlantılar
İçindekiler
Giriş
s. 195
I. İşletmesel Karar Kavramı ve İşverenin İşletmesel Karar Alma Özgürlüğü
s. 196
A. İşletmesel Karar Kavramına Genel Bir Bakış
s. 196
1. İşletmesel Karar Kavramının Anlamı ve İçeriği
s. 196
2. İşletmesel Kararı Almaya Yetkili Olanlar
s. 200
3. İşletmesel Karar Kavramı ile İş Sözleşmesinin Feshi Arasındaki İlişki
s. 201
B. İşletmesel Karar Alma Özgürlüğü
s. 204
II. İşletme Gereklerine Dayalı Fesih ve Yargısal Denetimi
s. 206
A. İşletme Gerekleri Kavramı
s. 206
B. İşletmesel Gerekleri Doğuran Nedenler
s. 208
1. Ekonomik Güçlükler
s. 209
2. Teknolojik Değişimler
s. 211
3. Yapısal Sebepler
s. 212
C. İşletme Gerekleri İle Yapılan Feshin Denetimi
s. 214
1. Genel Olarak
s. 214
2. Yargısal Denetimde Dikkate Alınan İlkeler
s. 216
a. Tutarlılık Denetimi
s. 217
b. Keyfilik Denetimi
s. 220
c. Feshin Son Çare Olması
s. 221
3. Yargısal Denetimde Dikkate Alınacak Sınırlar
s. 224
a. İşletmesel Kararın Yerindelik Denetimine Tâbi Tutulmaması
s. 225
b. Yargısal Denetimde İşletmesel Karar Alma Özgürlüğüne Müdahale Niteliği Taşıyan Kararlardan Örnekler
s. 226
aa. Son Çare Kapsamında İşverenin Objektif Kriterleri Açıklama Yükümlülüğü
s. 227
bb. Yeniden Yapılanma Çerçevesinde Norm Kadronun Mevcut Kadrodan Fazla Belirlendiği İşletme Bölümlerindeki Fesihler Bakımından Son Çare İlkesinin Uygulanması
s. 233
cc. Rekabet Gerekleri, İleri Teknoloji Kullanımı, Personelin Gençleştirilmesi Amacıyla Alınan İşletmesel Kararların Denetimi
s. 239
III. Fransız Hukukunda Ekonomik Nedene Dayanan Fesihler
s. 243
A. Ekonomik Nedenli Feshin Anlamı ve Unsurları
s. 243
B. Ekonomik Nedenli Feshi Haklı Kılan Sebepler ve Yargısal Denetimindeki Esaslar
s. 246
1. Ekonomik Güçlükler
s. 246
2. Teknolojik Değişimler
s. 250
3. Rekabet Gücünün Korunması İçin İşletmede Gerek Duyulan Yeniden Yapılanma
s. 250
4. İşletmenin Faaliyetine Son Verme
s. 254
Sonuç
s. 255
KAYNAKÇA
s. 259
Bottom Search Toolbar Highlight Text
Yükleniyor...