2330 sayılı Kanunun 2 nci maddesinin (a) bendinin 1 ve 5 numaralı alt bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye (f), (g) ve (h) bentleri eklenmiştir.
1. Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personelini,
5. Orman memurları ve personeli ile Gümrük Muhafaza memurlarını,
f) İç güvenlik ve asayişin korunmasında veya kaçakçılığın men, takip ve tahkiki ile ilgili olarak güvenlik kuvvetlerine kendiliklerinden yardımcı olmuş ve faydalı oldukları yetkililerce tevsik edilmiş şahısları;
g) Devlet güçlerini sindirme amacına yönelik olarak yapılan saldırılara maruz kalan kamu görevlilerini;
h) Yukarıdaki bentlerde sayılanların yaptıkları görevler veya yardımlar sebebiyle saldırıya maruz kalan eş, füru, ana, baba ve kardeşlerini;
2330 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve bu maddeye (d) bendi ilave edilmiştir.
Bu nakdî tazminatın tesbitine esas tutulacak aylık; tazminat verilmesine dair karar tarihindeki en yüksek Devlet Memuru aylığının (Ek gösterge dahil) brüt tutarıdır.
d) Kesin raporun alınmasının uzayacağının anlaşılması halinde tazminatın ödenme usûllerine göre, olay tarihi itibariyle, (b) bendine göre hesaplanacak miktarın asgarî oranı üzerinden avans ödenir.
2330 sayılı Kanunun 5 inci maddesi madde kenar başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
Sonradan meydana gelen yaralanma, sakatlanma ve ölüm
MADDE 5
Bu Kanunun 2 nci maddesinde sayılanlardan görevleri veya yardımları sona erenlerin bilâhare kendilerinin veya eş, füru, ana, baba ve kardeşlerin yaralanmaları, sakatlanmaları veya ölmeleri halinde bu durumlarının evvelce ifa ettikleri görev veya yardımdan meydana geldiği tevsik edilenlere 3 ve 4 üncü madde hükümleri uygulanır.
2330 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin madde kenar başlığı ile birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve bu maddeye dördüncü fıkra eklenmiştir.
Öğretim ve sağlık yardımı
Bu Kanunda yazılı hallerde ölenlerin veya çalışamayacak derecede sakat kalanların çocukları, devlete ait yatılı okul ve eğitim kurumlarında yönetmelikte tespit edilecek esaslara göre ücretsiz olarak okutulurlar.
Bu Kanunun kapsamında bulunanlardan, tedavi giderleri kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılanamayanların tedavileri; Devlet, üniversite, Sosyal Sigortalar Kurumu hastaneleri ile askerî hastanelerde ücretsiz olarak yapılır.
Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.