4/11/1984 tarihli ve 18565 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliği’nin değişik 3 üncü maddesinin (a. 1),(c.3),(g. 10) alt bentleri, (e) bendi ile (h) bendinin birinci paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"a.1- Elektrik kuvvetli akım tesisleri
İnsanlar, diğer canlılar, bitkiler ve eşyalar için bazı durumlarda (yaklaşma, dokunma vb.) tehlikeli olabilecek ve elektrik enerjisinin üretilmesini, özelliğinin değiştirilmesini, biriktirilmesini, iletilmesini, dağıtılmasını ve mekanik enerjiye, ışığa, kimyasal enerjiye vb. enerjilere dönüştürülerek kullanılmasını sağlayan tesislerdir."
"c.3- Koruma iletkeni:
İşletme araçlarının gövdesini
-Koruma topraklama sisteminde topraklayıcıya,
(Not: Tamamı metal borulardan meydana geldiği bilinen su borusu şebekesi topraklayıcı olarak kabul edilemez.)
-Sıfırlama sisteminde sıfır iletkenine,
-Koruma hattı sisteminde birbirlerine ve topraklayıcıya,
-Hata gerilimi koruma bağlaması sisteminde hata gerilimi koruma anahtarına,
-Hata akımı koruma bağlaması sisteminde topraklayıcıya bağlayan iletkenlerdir. Sıfırlama sisteminde sıfır iletkeni de koruma iletkenidir."
"e) Topraklamaya dair tarifler
Elektrik Tesislerinde Topraklamalar Yönetmeliğine bakınız."
"g.10- Tehlikeli gerilim:
Etken değeri 50 voltun üstünde olan gerilimdir."
"h- İnsanları ve evcil hayvanları 50 voltun üzerindeki dokunma gerilimlerinin neden olacağı tehlikelerden korumak için kullanılacak düzenlerin tümüdür."
Aynı Yönetmeliğin değişik 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Kısaltmalar
MADDE 5
Aşağıdaki maddelerde Türkiye Elektrik Üretim-İletim A.Ş. (TEAŞ) Genel Müdürlüğü, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Genel Müdürlüğü, 3096 sayılı Kanuna göre kurulmuş olan üretim şirketleri veya görevli şirketler yerine yalnızca (kuruluş) terimi, elektrik dağıtım müessese müdürlüğü , elektrik işletme si vb. yerine yalnızca (işletme) terimi, elektrik iç tesis yapım işini üstlenen ve ilgili idarelere karşı yürürlükteki kanunlara, imar planına yönetmeliklere, ruhsat ve eki projelerine, Türk Standartlarına, teknik şartnamelere, İş Güvenliği Tüzüğü’ne, ilgili tüm mevzuat hükümlerine, fen sanat ve sağlık kurallarına uygun olarak tamamlanmasından, tesisatın sağlamlığından, niteliklerinden, usulsüz ve tekniğe aykırı yapılmasından doğacak zararlardan sorumlu olan elektrik yüksek mühendisi, elektrik mühendisi veya Elektrik Tesisatçıları Hakkında Yönetmelik’in 4 üncü maddesinde belirtilen belgeleri olan yetkili elektrik tesisatçıları ya da elektrikle ilgili fen adamları yerine yalnızca (elektrik tesisatçısı veya tesisatçı) terimleri, tesis sahibi tarafından tercih edilerek, 10/4/2000 tarihli ve 24016 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 595 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında bulunan yerlerdeki yapıları denetlemekle görevli olan yapı denetim kuruluşları yerine ve bu KHK dışında kalan diğer elektrik iç tesislerini denetlemekle görevli olan, elektrik iç tesisine enerji verecek kuruluş veya Türk Standardları Enstitüsü (TSE) yerine yalnızca (denetim kuruluşu) terimi kullanılmıştır."
Aynı Yönetmeliğin değişik 7 nci maddesinin (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"a) Yasalar çerçevesinde yetkili kuruluştan alacağı ve serbest elektrik tesisatçısı olarak çalışabileceklerini kanıtlayan belgeyi her yılın başında işletmeye vermesi "
Aynı Yönetmeliğin değişik 18 inci maddesine birinci fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra ilave edilmiştir.
"Yönetmelik değişikliğinin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıllık geçiş süresini müteakip, çok basit tarım binaları, barakalar, basit köy evleri hariç yeni yapılardaki tesislere ait enerji ölçme sistemleri Elektrik Tarifeleri Yönetmeliği’ne uygun puant tarife özelliklerine sahip olmalıdır."
Aynı Yönetmeliğin değişik 19 uncu maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"10/4/2000 tarihli ve 24016 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 595 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamındaki denetim kuruluşlarının alacakları minimum ücretler ve ödeme şekilleri, bu KHK’ye bağlı Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği’nde belirlenmiştir. Diğer denetim kuruluşlarının tesis sahiplerinden alacakları elektrik iç tesisine ait denetim ücretleri, söz konusu Yönetmeliğin 12 nci maddesinde belirtilen taksitler halinde, aynı maddedeki hizmet bedeline ilişkin "İlk İki Yıl " sütununda yer alan oranların, (Bayındırlık ve İskan Bakanlığının uygulamaları da dikkate alınarak) elektrik iç tesisi yaklaşık maliyeti ile çarpılmasıyla belirlenir."
Aynı Yönetmeliğin değişik 31 inci maddesinin (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"c) Bu Yönetmeliğe göre 50 V’un üstündeki gerilimler, yüksek dokunma gerilimidir. Alternatif gerilimlerde etken değer esas alınır."
Aynı Yönetmeliğin değişik 32 nci maddesinin (a. 1/i) alt bendi ve (a.2/i) alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"a. 1/i) Aşağıda a.2’de yazılı olanların dışında, toprağa göre gerilimi 50 voltun üzerinde olan tesisler ve işletme araçlarında,"
"a.2/i) Toprağa göre gerilimi 50 volta kadar olan tesisler ve işletme araçlarında."
Aynı Yönetmeliğin 35 inci maddesinin (b.1) alt bendinin birinci paragrafı ile ikinci paragrafının ilk cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"b.1-Bir hata durumunda toprak teması akımı, devresini toprak üzerinden kaparsa (Şekil-7), korunacak olan işletme aracının koruma topraklama direnci aşağıdaki şartı taşımalıdır:
Rk £ (50 V / Ia )
Burada 50 V izin verilen en büyük dokunma gerilimi, Ia ise şebeke tarafında işletme aracının önüne bağlanan aşırı akım koruma aygıtının açma akımıdır."
Aynı Yönetmeliğin 38 inci maddesinin (b.12) alt bendinin ikinci paragrafı iptal edilmiştir.
Aynı Yönetmeliğin değişik 39 uncu maddesinin (b. 1) alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"b.1- Bu sistemle korunan işletme araçlarının Rt topraklama direnci için Rt £ (50 V / Ihn ) bağıntısı geçerlidir. Burada Ihn hata akımı koruma anahtarının anma hata (açma) akımıdır."