4/5/2004 tarihli ve 25452 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Hizmet Öncesi Eğitim Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Kurum” tanımı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Kurum: Ceza infaz kurumları ve tutukevleri ile denetimli serbestlik şube müdürlüklerini,”
Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Uygulamalı eğitim programı, eğitim merkezinde, uygulamalı eğitim başlamadan önce program yöneticisi ile uygulamalı eğitim yöneticileri ve gözetmenleri tarafından hazırlanır.”
Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Uygulamalı eğitimin süresi bir eğitim-öğretim yılında bir aydan az dört aydan fazla olamaz. Uygulamalı eğitimde öğrencilere fiili görev verilemez.”
Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesinin birinci ve dördüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Hizmet öncesi teorik eğitimin haftalık süresi, yirmi beş ders saatinden az, otuz beş ders saatinden fazla olamaz. Günlük çalışma saati yedi ders saatinden fazla olamaz. Ders süresi kırk beş dakikadır.”
“İnfaz ve koruma memurluğu öğrencileri için ders saatlerinden ayrı olarak akşamları en az iki ders saati etüt veya sosyal etkinlikler yapılır. Tatil günleri ve ertesi gün ders yapılmayan günlerde etüt yapılmaz.”
Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesinin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.
Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“b) Evci izni: İnfaz ve koruma memurluğu öğrencileri eşi, ana-baba ve kardeşlerden ya da eşinin ana-babasından veya kardeşlerinden herhangi birisinin; eğitim merkezinin bulunduğu yerde ikamet ettiği tespit edilen öğrenciye eğitim-öğretim yılı boyunca cuma akşamı ders bitiminden, pazar günü akşam yoklamasına, diğer resmî tatil günlerinde tatil günü sabahı başlayıp tatilin son günü akşam yoklamasına kadar eğitim merkezinin bulunduğu şehirde, gece yatısına da kalmak üzere müdür tarafından verilen izindir. Öğrenci tarafından yanında kalabilecek düzeyde yakın ilişkisinin olduğu belirtilen ve eğitim merkezi müdürlüğünce uygun görülen birisinin yanına evci çıkmasına da izin verilebilir. Evci çıkanlar resmî tatil günlerine rastlayan nöbet hizmetlerini yerine getirirler. Yatılı idare memurluğu öğrencileri, eğitim merkezi müdürlüğüne kalacakları yeri bildiren bir dilekçe ile başvurmaları halinde yukarıdaki koşullara tabi olmaksızın hafta sonu ve resmî tatil günlerinde kurum dışında konaklayabilirler.”
Aynı Yönetmeliğin 35 inci maddesinin ikinci ve dördüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Genel Müdürlüğün eğitimden sorumlu daire başkanlığı, kalkınma plânları ve yıllık programların ışığı altında, gerektiğinde Bakanlık Eğitim Dairesi Başkanlığı ile iş birliği yaparak, eğitim merkezlerinin görüşünü almak suretiyle yıllık eğitim plânını hazırlar. Plân, Bakanlık onayı ile yürürlüğe girer.”
“Yıllık eğitim plânının uygulama devresinde yapılması zorunlu görülen değişiklikler Bakanlık onayı ile yapılır.”
Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Bu Yönetmelik hükümlerini Adalet Bakanı yürütür.