Dosya olarak kaydet: PDF - WORD

Ekler

Görüntüleme Ayarları:

MADDE 1

5/10/2013 tarihli ve 28786 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kontrolüne Tabi Belirli Ürünlerin Girişine Yetkili Gümrük İdareleri ile Resmi Kontrollerini Yapmaya Yetkili İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin Belirlenmesine Dair Tebliğin 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “15 inci” ibaresinden sonra gelmek üzere “maddesi ile Bitki Karantinası Yönetmeliğinin 6 ncı” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2

Aynı Tebliğin 3 üncü maddesinin bir, iki, üç, dört ve altıncı fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Veteriner kontrollerine tabi olan hayvan ve ürünlerin Türkiye Gümrük Bölgesine girişi ek-1’de yer alan listede belirtilen gümrük idarelerinden gerçekleştirilir. Veteriner kontrollerini yürütmeye yetkili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı birimleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının resmi internet sitesinde yayımlanır.

(2) 44.01, 44.03, 44.04, 44.06, 44.07, 44.15 ve 44.16 tarife pozisyonlarında yer alan zirai karantina kontrolüne tabi orman ürünlerinin (eşya beraberinde gelen ahşap ambalaj malzemeleri hariç) Türkiye Gümrük Bölgesine girişi ek-2’de yer alan listede belirtilen gümrük idarelerinden gerçekleştirilir.

(3) Zirai karantina kontrolüne tabi tohum, fide, fidan ve çiçek soğanları gibi çoğaltım materyalinin Türkiye Gümrük Bölgesine girişi ek-3’te yer alan listede belirtilen gümrük idarelerinden gerçekleştirilir. Ancak, giriş gümrük idarelerinde resmi kontrolleri tamamlanamayan çoğaltım materyalinin ek-3’te yer alan listede belirtilen diğer yetkili gümrük idarelerine veya Ankara, Sakarya, Yalova ve İstanbul’daki diğer gümrük idarelerine transit edilerek resmi kontrolleri gerçekleştirilir.

(4) Zirai karantina kontrolüne tabi diğer bitki ve bitkisel ürünlerin Türkiye Gümrük Bölgesine girişi ek-4’te yer alan listede belirtilen gümrük idarelerinden gerçekleştirilir. Ancak soğuk zincirle taşınan ve aracın açılması halinde soğuk zincirin bozulabileceği ürünlerin ek-4 listede yer alan illerdeki herhangi bir gümrük idaresine transiti yapılarak resmi kontrolleri gerçekleştirilebilir.”

“(6) 09.02 ve 09.03 tarife pozisyonunda yer alan çayın serbest dolaşıma giriş işlemleri Rize Gümrük Müdürlüğünden gerçekleştirilir. Ancak, Türkiye’ye ithal kaydıyla gelen 09.02 ve 09.03 tarife pozisyonundaki çayın, Türkiye Gümrük Bölgesine giriş yaptığı sınır kapılarından sadece Rize Gümrük Müdürlüğüne; Türkiye üzerinden transit geçirilecek 09.02 ve 09.03 tarife pozisyonundaki çayın, Türkiye Gümrük Bölgesine giriş yaptığı sınır kapılarından sadece çıkış yapacağı sınır kapısına (serbest bölgeler dâhil) transitine izin verilir.”

MADDE 3

Aynı Tebliğin ekinde yer alan ek-1, ek-2, ek-3, ek-4 ve ek-5 ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 4

Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5

Bu Tebliğ hükümlerini Gümrük ve Ticaret Bakanı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı birlikte yürütür.

Ekler