3. BKM A.Ş.’nin Faaliyetleri Teşebbüs Birliği Kararı Niteliğindedir
BKM A.Ş.’nin faaliyetlerinin Kanun’un hangi maddesi çerçevesinde nasıl vasıflandırılacağı…
“BKM teşebbüs birliğinin karar organı yönetim kurulu olup, alınan kararların uygulanması tüm ortak ve üyeler bakımından, sistemin ekonomik işleyişinin sürmesi için zorunluluk arz etmektedir. Teşebbüs birliği kararlarının alınmasında yetkili organ olarak görülen yönetim kurulu üyelerinin, kararların uygulanması ile doğan sonuçlardan doğrudan sorumlulukları bulunmaktadır.…
BKM yönetim kurulu tarafından alınan kararlar, rekabet hukuku değerlendirmesi bakımından teşebbüs birliği kararları niteliğindedir. Bu kararlar tüm ortak ve üyelere yönelik olarak alınmakta, kararın içeriğine göre tavsiye, görüş bildirimi, bilgi sorma şeklinde de ortaya çıkabilmektedir. Ancak soruşturma konusu olan takas komisyonu oranlarının tespiti ve bu oranların …
Rekabet hukuku uygulamasında rekabet ihlalleri, rakip konumdaki teşebbüslerin bir araya gelerek kartel oluşturması sonucu ortaya çıkan davranışlar ve ilgili pazarlarda hakim durumda bulunan teşebbüsün davranışları şeklinde ortaya çıkmaktadır. Soruşturma konusu, rakip teşebbüslerin bir araya gelerek gerçekleştirdikleri davranışlardır. BKM tarafından takas komisyonlarının belirlenmesine dair alınan kararlarda teşebbüs birliği kararı niteliğindedir.”…
Bu vasıflandırma da daha sonraki tarihlerde BKM A.Ş. hakkında alınmış olan Kurul…
BKM A.Ş.’nin faaliyetlerinden fayda sağlayan ve etkinlik kazananlar öncelikle teşebbüs…