İçme suyu ve kanalizasyon kolluğu bağlamında 2872 s. Çevre Kanunu md.20 uyarınca…
-
Git
: -
-
ᴀ⇣ Yazı karakterini küçült
Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
2) İdari cezalar verme yetkisi
Kolluk alanındaki yasakların, izin veya bildirim gibi yükümlülüklerin ihlalinden…
Bu başlıkta içme suyu ve kanalizasyon kolluğu bağlamında yukarıda incelediğimiz kanun…
2872 s. Çevre Kanunu md.20(f) uyarınca “11 inci maddeye göre kurulması zorunlu olan atık alım, ön arıtma, arıtma veya bertaraf tesislerini kurmayanlar ile kurup da çalıştırmayanlara 60.000 Türk Lirası idarî para cezası verilir.” Bu…
2872 s. Çevre Kanunu md.20(g) uyarınca “12 nci maddede öngörülen bildirim ve bilgi verme yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere 6.000 Türk Lirası idarî para cezası verilir.” Bu…
2872 s. Çevre Kanunu md.20(n) uyarınca “Bu Kanunun 9 uncu maddesi uyarınca belirlenen koruma esaslarına aykırı olarak içme ve kullanma suyu koruma alanlarına, kaynağın kendisine ve bu kaynağı besleyen yerüstü ve yeraltı sularına, sulama ve drenaj kanallarına atık boşaltanlara 48.000 Türk Lirası idarî para cezası verilir. Bu fiilin konutlarla ilgili olarak işlenmesi halinde her konut ve bağımsız bölüm için 1.200 Türk Lirası idarî para cezası verilir. Bu cezai sorumluluk, müstakil konutlarda konutu kullanana, diğer konutlarda ise yöneticiye aittir. Bu alanlarda Kanuna ve yönetmeliklere aykırı olarak yapılan yapılar 3194 sayılı İmar Kanununda belirlenen esaslara göre yıktırılır.” Bu…
2872 s. Çevre Kanunu md.20(s) uyarınca “Umuma açık yerlerde her ne şekilde olursa olsun çevreyi kirletenlere 100 Türk Lirası idarî para cezası verilir.” Bu…
1593 s. Umumi Hıfzıssıhha Kanunu md.282 uyarınca “Bu Kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymayanlara, fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, ikiyüzelli Türk Lirasından bin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir.” dolayısıyla…
167 s. Yeraltı Suları Hk. Kn. md.18 uyarınca “Bu Kanundaki vecibeleri yerine getirmeyenler bu hareketlerinden dolayı, diğer kanunlara göre suç oluşturmadığı takdirde, bu madde hükmüne göre cezalandırılırlar. a) Belge almadan 8 inci maddedeki işleri yapanlar ile kasten yanlış bilgi verenler bin Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar idarî para cezası ile cezalandırılır. […]…
Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği md.13(3) uyarınca geçici faaliyet belgesi (GFB)…
2872 s. Çevre Kanunu md.3/1/g) uyarınca “Kirlenme ve bozulmanın önlenmesi, sınırlandırılması, giderilmesi ve çevrenin iyileştirilmesi için yapılan harcamalar kirleten veya bozulmaya neden olan tarafından karşılanır. Kirletenin kirlenmeyi veya bozulmayı durdurmak, gidermek veya azaltmak için gerekli önlemleri almaması veya bu önlemlerin yetkili makamlarca doğrudan alınması nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan gerekli harcamalar 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre kirletenden tahsil edilir.” Ayrıca…
Su ve kanalizasyon idarelerince ihdas edilen abonelik ve tarifeler yönetmeliklerinde…
Lakin burada su kapama-açma bedeli ve tarife cezalarının abonelik sözleşmesinden…