Böylece satıcının ayıp sorumluluğu alıcının due diligence faaliyeti sayesinde sınırlanır: Satıcı artık due diligence yapılan…
TBK m. 222, f. 1 hükmünün “satış sözleşmesinin kurulduğu sırada” şeklindeki açık ifadesi nazara alınarak satıcının ayıp sorumluluğunun due diligence faaliyetinin…
Alıcının due diligence neticesinde bildiği ayıplar için artık satıcının o ayıpların olmadığına dair taahhüdüne güvenemez(843).…
Due diligence sayesinde alıcının en güncel bilgilere erişim imkânı olur, bu sayede kimi zaman satıcının henüz veya yeterince farkında olmadığı riskleri tespit edebilir(847).…
Uyuşmazlık durumunda satıcının ilk olarak alıcının uyuşmazlık konusu ayıbı önceden…
Due diligence faaliyetinin satıcının sorumluluğuna etkisi uygulamada önemli bir müzakere konusudur. Uygulamada ispat zorluğu nedeniyle alıcının bildiği veya bilmesi gerektiği ayıpların kapsamına dair düzenleme yapılması önerilmektedir(853).…
Due diligence sırasında sağlanan bilgi ve belgelerin yoğunluğu ve sorunların karışıklığı nazara alındığında ayıbın alıcı tarafından bilinip bilinmediği veya bilinmesi gerekip gerekmediği konusunda tereddüt doğabilir. Örneğin kapanış sonrası vergi uzmanlarının hedef şirket ile satıcı arasındaki ilişkili taraf işlemlerinin transfer fiyatlandırması ilkelerine uygun olmadığı tespit edilmiş, ancak hisse satım sözleşmesinde konuya ilişkin bir beyan ve tekeffül (sübjektif nitelik bildirimi) yer almıyor olsun. Satıcı şüphesiz veri odasında (data room)…
Due diligence faaliyetinin satıcı tarafından yürütülüp (vendor’s due diligence)…
Son olarak, kapanış sonrası (post-closing) yürütülen due diligence ise TBK m. 222 kapsamında değildir(863)…