Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Profesyonel +
pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
4. Gıda Güvenliği
Gıda hakkının sağlanabilmesi veya gıda güvencesinin varlığından bahsedebilmek için…
FAO ve WHO, “gıda güvenliğinin akut ve kronik olsun tüketici sağlığına zarar verebilecek her türlü tehlikeye işaret ettiğini” ifade…
Gıda güvenliğini daha kapsamlı olarak; “gıda kaynaklı hastalıklara neden olan biyolojik, fiziksel ve kimyasal etkenleri önleyecek şekilde gıdaların işlenmesi, hazırlanması, depolanması ve tüketiciye sunulmasını tanımlayan bir sistem döngüsüdür.”…
Ülkemizde gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak hazırlanan 5179 sayılı Gıdaların…
Bu tanımlardan hareketle güvenli gıdanın “amaçlandığı biçimde hazırlandığında; fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri itibariyle tüketime uygun ve besin değerini kaybetmemiş gıda maddesi”…
Gıda güvenliği kavramını, gıda hakkından ayrı düşünmek mümkün olmadığı gibi, devletlerin…
Daha önce ifade edildiği üzere, gıdanın ticarete konu olması, gıda güvencesi durumunu…
3. Gıda Egemenliği
III. Gıda Güvencesine Hak Temelli Yaklaşım