•Gıda ekipmanları ile ilgili gereklilikler: Gıda ile temas eden malzeme, alet ve ekipmanlarda hijyen şartlarına uygun bir biçim-
• Gıda atıkları ile ilgili gereklilikler: Atık kavramı; “çeşitli yaşam alanlarında, herhangi bir faaliyet sonucunda ortaya çıkan, elinde bulunduranın kullanmadığı veya kullanamadığı ve bu nedenle çevreye bıraktığı bütün maddeler”…
Gıda hijyeninin sağlanması için 15. madde gereği bu atıklar gıda bulunan ortamlarda…
• Su tedariki ve gıda hijyeni: Bilindiği üzere su da bir gıda türüdür. Ancak…
• Personel hijyeni ve hijyen eğitimi: Gıda hijyeninin ve güvenirliğinin sağlanması için gıda işletmesinde çalışan personelin hijyen ve sanitasyon kurallarını öğrenmesi ve uygulaması gerekmektedir(634).…
Gıdanın muameleye tutulduğu alanlarda çalışanlar kişisel temizliklerine önem vermeli,…
Gıda işinde çalışan personel, yaptığı işin gerektirdiği gıda hijyeni konularında…
Gıda üretim ve perakende iş yerlerinde çalışan personel ayrıca 05.07.2013 tarih ve…
• Isıl İşlemlerde Gıda Hijyeni: Isıl işlem; pişirme, pastörizasyon ve sterilizasyon gibi işlemleri ifade etmektedir.(638)…
Gıda Hijyeni Yönetmeliği’nin 20. maddesine göre, gıda hermetik olarak kapatılmış…
• HACCP İlkeleri ve İyi Uygulama Kılavuzları: Tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları/HACCP ilkelerinden ve iyi uygulama kılavuzlarından daha önce ayrıntılı olarak bahsedilmişti(641).…
İyi uygulama kılavuzları, gıda işletmecisinin kullanımına yönelik hazırlansa da ihtiyari…