Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Profesyonel +
pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
a.Birincil Üretim ve İlgili Faaliyetler İçin Özel Hijyen Gereklilikleri
Yukarıda belirtildiği gibi gıda işletmecileri bazı faaliyet alanlarında hem genel…
•Birincil ürünlerin üretim yerinde niteliklerini temel olarak değiştirmemek ve yeni…
• Gıda Hijyeni Yönetmeliği’nin amacına ulaşılabilmesi için gerekli durumlarda, canlı…
•Bitkisel ürünler, balıkçılık ürünleri ve yaban avı ürünleri söz konusu olduğu zaman,…
Bu alanlara bakıldığında genel olarak birincil üretimin niteliklerinin temel olarak…
• dağıtım, depolama ve kullanımın öngörülen şartları da dikkate alınarak ürünün raf…
• gıda ve ham maddenin temini, taşınması ve işlenmesi sırasında ise Ek-2’de yer alan…
• Gıdalar için sıcaklık kontrolü gereklilikleri sağlanmalı, soğuk zinciri korunmalı…
• Gıda Hijyeni Yönetmeliği’nin amaçlarına ulaşmak için gerekli prosedürler uygul…
• Gıdayla ilgili numune alma ve analizleri etme ya da ettirme; gıda işletmecisi, gıda güvenliğinin sürdürülmesi için gıda ürünleriyle ilgili numune alma ve gerekli analizleri yaptırmakla yükümlüdür. Ancak numune alma ve analiz metodu olarak, mevzuatta belirtilen uygun yöntemleri veya bu tür yöntemlerin bulunmaması halinde, elde edilen sonuçlara eşdeğer sonuç sağlayan ve uluslararası kabul görmüş kurallar veya protokollere göre bilimsel olarak doğrulanmış referans yöntemler kullanılmalıdır…
4.Birincil Üretim ve İlgili Faaliyetler İçin Genel ve Özel Hijyen Gereklilikleri (Gıda Hijyeni Yönetmeliği m.7-9.)
(1)Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları