Gıdaların depolanması, gıda ürünlerinin bozulmasını ve insan sağlığı açısından zararlı…
Gıda perakendesi; “ana dağıtım merkezleri, hazır yemek hizmeti, işyeri ve kurum yemekhaneleri, restoranlar ve diğer benzeri gıda hizmetlerinin sunulduğu yerler, dükkânlar, toptan satış yerleri, süpermarket dağıtım merkezleri dâhil olmak üzere son tüketiciye satış ya da dağıtım noktasında gıdanın işlenmesi veya muameleye tâbi tutulması veya depolanması”…
Toplu tüketim işletmeleri ise “gıdanın tüketime hazır hale getirildiği ve tüketilmek üzere son tüketiciye sunulduğu; mobil araçlar veya sabit veya hareketli tezgahlar da dahil olmak üzere hazır yemek hizmeti veren restoranlar, kantinler, okullar ve hastaneler gibi işletmeler”…
Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmeliğin 6.maddesine göre…
Gıda üretimi yapan işletmecilerden ise işletme kayıt belgesi başvuru ve beyannamesi,…
Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmeliğin 6.maddesine göre;…
İşletmeci tarafından başvuru sırasında verilen dosyadaki bilgi ve belgelerin eksik…
Bilgi ve belgelerin eksiksiz olarak verilmesi durumunda, yetkili merci tarafından…
İşletme kayıt belgesi; üzerinde yazılı ticaret unvanı, gerçek ve tüzel kişi, işletme…
Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmeliğin 6. maddesi işletme…
Gıda işletmecisi faaliyetinin tamamını ya da bir bölümünü durdurması halinde, durumu…
Tarım ve Orman Bakanlığı kayıtlı işletmecileri için liste oluşturmak ve bu listeleri…
Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmeliğin 12. maddesi, bazı…