Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Profesyonel +
pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
c.Birincil Üretim ve İlgili Faaliyetler İçin Kayıt Tutulması
Gıda işletmecisi, izlenebilirlik ilkesi doğrultusunda, işletmesinin faaliyet alanı…
Gıda işletmecisi, gıda hijyeni için gerekli genel ve özel hijyen kurallarına ilişkin…
Hayvanları yetiştiren veya hayvansal birincil ürünleri üreten gıda işletmecisi, özellikle…
•Hayvanlara verilen yemin niteliği ve kökeni: Hayvanlara verilen yemin niteliği ve…
•Veteriner tıbbi ürünleri veya hayvanlara uygulanan diğer tedaviler, uygulanış ve…
•Hayvansal gıdaların güvenilirliğini etkileyebilecek hastalıklar: Zoonoz ve zoonotik…
•Hayvanlardan alınan numunelerde veya teşhis amaçlı alınan diğer numunelerde yapılan,…
Bitkisel ürünleri üreten veya hasat eden gıda işletmecisi ise aşağıda belirtilen…
•Bitki koruma ürünleri ve biyositlerin her türlü kullanımı: “Kullanıcıya farklı formlarda sunulan, bitki ve bitkisel ürünleri zararlı organizmalara karşı koruyan veya bu organizmaların etkilerini önleyen, bitki besleme amaçlı olanlar dışında bitki gelişimini etkileyen, koruyuculara ilişkin özel bir düzenleme kapsamında bulunmayan ancak bitkisel ürünleri koruyucu olarak kullanılan, bitki ve bitki kısımlarının istenmeyen gelişmelerini kontrol eden veya önleyen, istenmeyen bitkileri yok eden, bir veya daha fazla aktif maddeyi veya aktif madde, sinerji yaratan veya güvenilirliği artıran maddeler gibi bileşenleri içeren preparatları”…
•Bitkisel gıdaların güvenilirliğini etkileyebilecek haşere ve kemirgenlerin veya…
•Bitkilerden alınan numunelerde veya diğer numunelerde yapılan, insan sağlığı için…
Gıda işletmecisi, kayıtları tutarken gıda hijyeni gerekliliklerinin tam olarak sağlanması…
(2)Bulaşma Tehlikesi Dışında Alınması Gereken Önlemler
5.Birincil Üretim Dışındaki Gıda İşletmeleri İçin Hijyen Gereklilikleri