Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Profesyonel +
pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
Sayfa 154E.İyi Uygulamalar
Gıda ve gıda güvenliğinin önemi ortaya çıktıkça, güvenliği arttırmak için günümüzde…
İyi uygulama kılavuzları, gıda hijyeni kurallarına uygunluk ve HACCP ilkelerinin…
Türk hukukunda iyi uygulama kılavuzları; rehberlik edici, yardımcı ve ihtiyari nitelik…
İyi Uygulama Kılavuzlarına şu sistemler örnek olarak verilebilecektir: İyi Tarım…
• İyi Tarım Uygulamaları: İyi Tarım Uygulamaları Hakkında Yönetmeliğe göre iyi tarım uygulamaları: “Çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik
• İyi Üretim Uygulamaları: Gıda ile temas eden madde ve malzemelerin, öngörülen kullanım koşullarında insan sağlığını tehlikeye sokmayacak, gıdanın bileşiminde istenmeyen değişikliğe neden olmayacak şekilde, bu madde ve malzemelere uygulanacak standartlara uygun olarak tutarlı bir sistem içinde üretildiğini ve kontrol edildiğini gösteren kalite güvence yaklaşımını ifade etmektedir…
• İyi Hijyen Uygulamaları: HACCP gıda güvenliği yönetim sisteminin ön gereksinimi olarak kabul edilen iyi hijyen uygulamaları, aynı zamanda iyi üretim uygulamaları içinde tamamlayıcı bir sistem olarak görülmektedir.…
• İyi Laboratuvar Uygulamaları: Klinik çalışmalar dışındaki sağlık, çevre ve gıda güvenliği çalışmalarının planlanması, yapılması, izlenmesi, kaydedilmesi, arşivlenmesi ve rapor edilmesi ile ilgili şartları ve yönetim usullerini içeren kalite sistemidir…
D.Standartların Oluşturulması ve Uygulanması
İKİNCİ BÖLÜM - GIDA GÜVENLİĞİNDE FAALİYET GÖSTEREN İDARELER VE FAALİYETLERİNİN NİTELİĞİ