Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Profesyonel +
pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
I.GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ SİSTEMİNE KAYDA TABİ YERLER
Gıda işletmesi kavramı 5996 sayılı Gıda Kanunu’nun 3. maddesinde tanımlanmıştır.…
Gıda işletmelerinin gerçekleştirdiği faaliyetlerin gıda güvenliği içerisinde gerçekleştirilmesi…
Kurban Bayramı’nda kesim yapılan yerler: Kurban Hizmetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesi Dair Yönetmelik…
Köylerdeki kişisel ihtiyaç amaçlı kesim yerleri: Bu yerlerin özelliği yukarıda da bahsedildiği üzere kişisel tüketime yönelik yerlerden olmasıdır. İdare tarafından belirlenmeyen bu alanlar kişilerin uygun gördüğü daha çok kendilerine ait olan yerlerdir…
Kişisel tüketim amacıyla birincil üretim yapılan yerler: Kişilerin şahsi tüketimine yönelik olarak üretim yaptığı bu yerler Yönetmelik kapsamında bulunmamaktadır. Bu yerler daha çok köy hayatının yaşandığı bölgelerde karşımıza çıkabilmektedir. Bireylerin kendi ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak tavuk, koyun gibi hayvanları beslemesi veya bitkisel üretim yapması durumları bu yerlere örnek gösterilebilecektir. Burada birincil üretim tanımı önem taşımaktadır. Birincil üretim kavramı 5996 sayılı Kanunu’nun 2. maddesinde tanımlanmaktadır. Bu tanıma göre birincil üretim; “kesimine kadar çiftlik hayvanlarının üretilmesi, sağımı, bitkisel ürünlerin hasadı da dahil olmak üzere birincil ürünlerin üretilmesi, yetiştirilmesi, avlanma, balıkçılık ve yabani ürünlerin toplanmasını”…
Kişisel tüketim amacıyla gıdanın hazırlandığı, işlendiği ve depolandığı yerler: Bu…
Gıdanın; geçici olarak, zaman zaman ve küçük ölçekte kermes, kültürel etkinlikler gibi bireysel gönüllüler tarafından yardım amaçlı hazırlandığı, depolandığı ve sunulduğu yerler: Toplumların…
Kayıt ve onay kapsamında kalmayan bu yerler genel olarak kişisel tüketime yönelik…
Birinci Kısım - Gıdanın Hazırlanması ve Piyasaya Sürülmesinden Önceki İşlemler
II.GIDA İŞLETMELERİNİN KAYIT VE ONAY İŞLEMLERİ