Sayfa 409KAYNAKÇA
Kitaplar
Akıncı, Müslüm. Danıştay Kararları Işığında İdarelerin Gözetim ve Denetim Görevi. İstanbul: Legal Yay., 2017.
Akyılmaz, Bahtiyar, Murat Sezginer ve Cemil Kaya. Türk İdare Hukuku. Ankara: Seçkin Yay., 2017.
Altuğ Onoğur, Tomris., Elmacı, Yeşim ve Demirağ, Kemal. Gıda- Kalite Sağlama. İzmir: Sidas Yay., 2011.
Artık, Nevzat, Nevin Şanlıer ve Aybuke Ceyhun Sezgin. Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı. Ankara: Detay Yay., 2017.
Asher, Judith. Right to Health a Resource Manual for NGO’s. Leiden – Boston: Martinus Nijhoff Publishers, 2010.
Atar, Yavuz. Türk Anayasa Hukuku. Konya: Mimoza Yay., 2015.
Atay, Ender Ethem. İdare Hukuku. Ankara: Seçkin Yay., 2019.
Başoğlu, Fikri. Gıda Kalite Kontrolünün Esasları ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri. Bursa: Dora Yay., 2016.
Bauman, Howard E. HACCP in Meat, Poultry and Fish Processing. Advances in Meat Research – V:10. Springer, 1995.
BM Environment Programme, UNEP Food Waste Index Report 2021, Nairobi, 2021.
BM İnsan Hakları Komitesi ve Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Komitesi. Birleşmiş Milletler’de İnsan Hakları Yorumları 1981-2006. Lema Uyar (drl. ve çev.). İstanbul Bilgi Üniversitesi Yay., 2006.
Boz, Selman Sacit., Mehmet Nacak, Hasan Burak Öndin ve Diğerleri. Kamu Düzeni Unsurları. Selman Sacit Boz (Ed.), Ankara: Adalet Yay., 2020.
Bulduk, Sıdıka ve Emre Özgür Bulduk. Gıda ve Personel Hijyeni. Ankara: Detay Yay., 2014.
Coff, Christian, Michiel Korthals ve David Barling,” Ethical Traceability and Informed Food Choice”, Christian Coff ve Diğerleri (Ed.), Ethical Traceability and Communicating Food içinde. Springer, 2008, ss.1-18.
Çağlar, Selda. Hukuk Devletinin Hukuki Belirlilik Üzerinden Değerlendirilmesi, İstanbul: Beta Yay., 2013.
Sayfa 410
Çakır, H. Melih. Sağlık Hizmetlerinin Özel Hukuk Kişileri Tarafından Yürütülmesi. İstanbul: XII Levha Yay., 2015.
Çakmak, N. Münci. İdare Hukukunda Kurumsal Olarak Kamu Yararı. Ankara: Seçkin Yay., 2013.
Demircan, Tunç. Türk Ceza Kanunu’nda Gıda Suçları. Ankara: Seçkin Yay., 2020.
Demirci, Kürşat. TDV İslam Ansiklopedisi. İstanbul: Türkiye Diyanet Vakfı Yay., C:17, 1998.
Derbil, Süheyp. İdare Hukuku. C: I, Ankara: AÜHF Yay., 1948.
Duran, Lütfi. İdare Hukuku Ders Notları. İstanbul: İÜ Yay., 1982.
Durlu Özkaya, Fügen, Serap Çoşansu ve Kamuran Ayhan, Her Yönüyle Gıda. İzmir: Sidas Yay., 2015.
Erdoğan, Mustafa. Anayasal Demokrasi. Ankara: Siyasal Kitabevi, 2015ç
Erdoğan, Mustafa. İnsan Hakları Teorisi ve Hukuku. Ankara: Hukuk Yay., 2019.
Erkut, Celal. Hukuka Uygunluk Bloku. İstanbul: Kavram Yay., 1996.
Erol, Ömer Faruk. İdarenin Sivil Havacılık Alanında Hava Taşımacılığına İlişkin Faaliyetleri. İstanbul: On İki Levha Yay., 2018.
FAO/WHO. “Food safety risk analysis-A guide for national food safety authorities”, FAO Food and Nutrition Paper. Rome, 87; 2006.
FAO, IFAD, UNICEF, WFP ve WHO, The State of Food Security and Nutrition in the World, Rome, 2021.
Gerçek, Adnan. Kamu Alacaklarının Tahsil Hukuku. Bursa: Ekin Yay., 2017.
Giritli, İsmet, Pertev Bilgen, Tayfun Akgüner ve Kahraman Berk, İdare Hukuku. İstanbul: Der Yay., 2015.
Göçgün, Muhammed. İdari İşlemin Konu Unsuru. İstanbul: On İki Levha Yay., 2017.
Gözler, Kemal. Anayasa Hukukunun Genel Teorisi. Bursa: Ekin Yay., C: II, 2020.
Gözler, Kemal ve Gürsel Kaplan, İdare Hukuku Dersleri, Bursa: Ekin Yay., 2013.
Gözübüyük, A. Şeref ve Turgut Tan. İdare Hukuku Cilt I -Genel Esaslar-. Ankara: Turhan Kitabevi, 2019.
Güçlü, Yaşar ve Serkan Yıkarbaba. Açıklamalı Türkçe-Ingilizce Ingilizce Türkçe Tarım Hukuku Sözlüğü. Ankara: Ankara Barosu Yayınları, 2010.
Güçlü, Yaşar. İdari Para Cezaları ve Diğer İdari Yaptırımlar. Ankara: Seçkin Yay., 2016.
Günday, Metin. İdare Hukuku. Ankara: İmaj Yay.,2013.
Güneş, Ahmet M. Çevre Hukukunda İhtiyat İlkesi. Ankara: Bilge Yay., 2012.
Güneş, Ahmet. Çevre Hukuku. İstanbul: XII Levha Yay., 2015.
Sayfa 411
Hacettepe Üniversitesi SBF Beslenme ve Diyetetik Bölümü. Türkiye’ye Özgü Besin ve Beslenme Rehberi. Ankara, 2015.
Hervey, Tamara K. Economic and Social Rights under the EU Charter of Fundamental Rights—A Legal Perspective. Tamara K. Hervey ve Jeff Kenner (Ed.), Hart Publishing, Oxford, 2003.
Hervey, Tamara K. ve Mchale, Jean V. European Union Health Law, Themes and Implications. Cambrıdge University Press, 2015.
Jardins, Joseph R. Des. Çevre Etiği – Çevre Felsefesine Giriş. Ruşen Keleş (çev.), İstanbul: İmge Kitabevi, 2006.
Kahraman, Tolga (Ed.). Gıda Güvenliği ve Hijyeni Ders Notu. http://auzefkitap.istanbul.edu.tr/kitap/laborantveveterinersaglik_ao/gghijyeni.pdf , İÜAUEF., E.T. 20.03.2021
Kalabalık, Halil. İnsan Hakları Hukuku. Ankara: Seçkin Yay., 2017.