TR
EN
TR
Giriş
Yeni Üye
Giriş
Yeni Üye
Literatür
Kitaplar
Son arama sonucu
Marka Değerlemesi (Parasal Yaklaşım)
İçindekiler
Metin
Referans kopyala
Git
:
Git
Sayfaya Git
Favorilere ekle veya çıkar
Görüntüleme Ayarları:
A⇡
Yazı karakterini büyüt
ᴀ⇣
Yazı karakterini küçült
Sayfa numarasını gizle
Bağlantılar
İçindekiler
ÖNSÖZ
s. VII
1.Marka İle İlgili Genel Kavramlar
s. 1
1.1.Marka Tanımı ve Markanın Tarihçesi
s. 1
1.2.Maddi Olmayan Duran Varlıklar ve Marka
s. 10
1.3.Entelektüel Sermaye ve Marka
s. 17
1.4.Marka ile Ürün Arasındaki İlişki
s. 19
1.5.Marka Kimliği, Marka Kişiliği ve Marka İmajı
s. 22
1.6.Marka Bileşenleri
s. 28
1.7.Marka Farkındalığı
s. 34
1.8.Marka Sadakati
s. 37
1.9.Marka Çağrışımları
s. 42
1.10.Algılanan Kalite
s. 45
1.11.Markanın Yaşam Döngüsü
s. 49
2.Marka Değeri
s. 53
2.1.Marka Değerlemesinin Tarihsel Gelişimi ve Artan Önemi
s. 53
2.2.Marka Değerlemesinin Kullanıldığı Alanlar
s. 64
2.3.Brand Equtiy ve Brand Value
s. 67
3.Tüketici Temelli Marka Değerleme
s. 74
4.Finansal Temelli Marka Değerleme
s. 81
4.1.Genel Açıklama
s. 81
4.2.Maliyet Yaklaşımı
s. 83
4.3.Piyasa Yaklaşımı
s. 92
4.4.Gelir Yaklaşımı
s. 94
4.4.1. Fiyat Prim Yöntemi
s. 96
4.4.2. Telif Haklarından Kurtulma Yöntemi
s. 102
5.Finansal Temelli Marka Değerlemesi Uygulama Örnekleri
s. 111
5.1.Maliyet Bedeli Yaklaşımı İle İlgili Uygulama
s. 111
5.2.Telif Haklarından Kurtulma Yöntemi İle İlgili Uygulama
s. 116
5.2.1. Yöntemin Uygulanmasının Aşamaları
s. 116
5.2.2. Uygulama Örneği
s. 117
5.3.Fiyat Prim Yöntemi İle İlgili Uygulama
s. 124
6.Danışmanlık Şirketleri ve Akademik Çevreler Tarafından Geliştirilen Modeller
s. 132
6.1.BBDO MODEL
s. 133
6.2.BRAND FINANCE MODEL
s. 142
6.3.BRAND RATING MODEL
s. 146
6.4.HİROSE MODEL
s. 150
6.5.THE NİELSEN COMPANY MODEL
s. 151
6.6.BRANDİENT MODEL
s. 154
6.7.DİĞER DEĞERLEME MODELLERİ
s. 155
7.ISO Marka Değerleme Standartları
s. 165
7.1.Genel Açıklama
s. 165
7.2.IS 10668 – PARASAL MARKA DEĞERLEME STANDARDI
s. 167
7.3.IS 20671 MARKA DEĞERLENDİRME – İLKELERİ VE TEMELLERİ STANDARTI
s. 185
8.Uluslararası Değerleme Standartları
s. 203
KAYNAKÇA
s. 211
Bottom Search Toolbar Highlight Text
Yükleniyor...
Web sitemizde çerezler (=cookies) kullanmaktayız. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz. Çerezler hakkında ayrıntılı bilgileri
Kişisel Verilerin İşlenmesine Yönelik Aydınlatma Metni'nin Çerezler Hakkında Bilgilendirme
başlıklı bölümünde bulabilirsiniz.
Custom Button
Tamam