Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Profesyonel +
pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
V.GIDA HİJYENİ VE SANİTASYON
Hijyen kelimesini duyunca aklımıza temizlik, sağlık gibi kavramlar gelmektedir. Yunan…
5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nda hijyen “tehlikenin…
“a) Gıda güvenilirliğinin sağlanmasında sorumluluk öncelikle gıda işletmecisinde…
b) Gıda güvenilirliğinin birincil üretimden başlayarak son tüketiciye kadar gıda…
c) Ortam sıcaklığında güvenilir bir şekilde muhafaza edilemeyen özellikle soğukta…
ç) Tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları/HACCP ilkelerine dayanan prosedürlerin…
d) İyi uygulama kılavuzları, gıda işletmecisine gıda zincirinin tüm aşamalarında…
e) Bilimsel risk değerlendirmesine dayalı mikrobiyolojik kriterlerinin ve sıcaklık…
f) İthal edilen gıdanın en az yurtiçinde üretilen gıda ile aynı hijyen kurallarına…
Tüzüğe göre, esas sorumluluk işyeri sahiplerine ait olsa da yetkili makamların sorumlulukları…
IV.GIDA GÜVENLİĞİ (ve GÜVENCESİ)
VI.GIDA KALİTESİ