6183 sayılı Kanun’un 108’inci maddesinde, “Bu kanunun tatbikinde vazifeli bulunan kimseler, bu kanun gereğince paraya çevrilecek malların artırmasına ne kendi adlarına, ne de diğer kimseler ad ve hesabına iştirak edemeyecekleri ve bu artırmalardan mal satın alamayacakları gibi, bu malları üçüncü şahıslar vasıtasıyla veya üçüncü şahıslara satın aldırıp onlardan beş sene müddetle teferruğ suretiyle dahi satın alamazlar. Bu memnuiyet, bunların eşlerine ve üçüncü dereceye kadar (bu derece dahil) kan ve sıhri hısımlarına da şamildir. Bu memnuiyet hilafına yapılan ihalelerin 99 uncu maddeye göre feshi istenebilir. Bu madde hükmüne aykırı hareket edenler üç aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”…
6183 sayılı Kanun’un 55’inci maddesinin son fıkrasında, “Borcunu vadesinde ödemiyenlere ait malları elinde bulunduran üçüncü şahıslardan bu malları 15 gün içinde bildirmeleri istenir”,…
6183 sayılı Kanun’un 30. maddesinde, “Borçlunun malı bulunmadığı veya borca yetmediği takdirde amme alacağının bir kısmının veya tamamının tahsiline imkân bırakmamak maksadiyle borçlu tarafından yapılan bir taraflı muamelelerle borçlunun maksadını bilen veya bilmesi lazım gelen kimselerle yapılan bütün muameleler tarihleri ne olursa olsun hükümsüzdür.”…
6183 sayılı Kanunun 60’ıncı maddesinde; “Kendisine ödeme emri tebliğ edilen borçlu, 15 günlük müddet içinde borcunu ödemediği ve mal bildiriminde de bulunmadığı takdirde mal bildiriminde bulununcaya kadar bir defaya mahsus olmak ve üç ayı geçmemek üzere hapisle tazyik olunur.”…
6183 sayılı kanunda iştirak ile ilgili bir düzenlemeye yer verilmemiş olup, TCK’nun…
6183 sayılı kanunun 107’nci maddesinde düzenlenmiş olan sırrın ifşası ve 112’nci…
Mal bildiriminde bulunmama, gerçeğe aykırı bildirimde bulunma ve mal artışlarını…
110’uncu maddede öngörülmüş olan malları kaçırma suçu her ne kadar amme borçlusu…