Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Profesyonel +
pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
XIV.KİMYASAL TEHLİKELER
Kimyasal tehlikeler, gıda ürününün hammaddesinden kaynaklanabileceği gibi ekim, hasat,…
Gıdalarda oluşabilecek kimyasal tehlikeler çeşitli sınıflandırmalarla değerlendirilebilmektedir
1-“Gıdaların doğasında olan kimyasal tehlikeler; bu kimyasallar çoğunlukla gıda ürününün…
2-“Çevrede bulunabilen ve gıdalara karışabilen kimyasal tehlikeler”.…
3-“Normal gıdalarda olan ve özel koşullarda etki gösteren kimyasal tehlikeler”.…
4-“Gıdaların temas ettiği yüzeylerden bulaşan kimyasal tehlikeler; bu tehlikeler…
5-“Gıda katkı maddeleri ve kontaminantlar”.Gıda ürünleri çağımızda kimyasal birçok işleme maruz kalmaktadır. Kimyasal maddelerin…
DSÖ, 2020 yılına kadar kanser vakalarının %60 oranında artacağını, bu artışın %35’ini…
XIII.BİYOLOJİK TEHLİKELER
XV.FİZİKSEL TEHLİKELER