Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:
Salt metin olarak göster (Kelime işlemcilere uygun görünüm)

Metnin ilk hali

İçişleri Bakanlığı (Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı) tarafından, 30/5/1985 tarihli ve 3212 sayılı Kanun kapsamında 2021 yılında anlaşma akdedilmeksizin verilebilecek mal veya hizmetlerin parasal limiti ile cinsinin belirlenmesine ilişkin ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, 2803 sayılı Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanununun 19 uncu maddesinin üçüncü fıkrası ve 2692 sayılı Sahil Güvenlik Komutanlığı Kanununun 7 nci maddesinin onuncu fıkrası ile 3212 sayılı Kanunun 7 nci maddesi gereğince karar verilmiştir.

12/2/2021 Tarihli ve 3546 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararının Eki Karar

Parasal limit

MADDE 1

(1) İçişleri Bakanlığı (Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı) tarafından, 30/5/1985 tarihli ve 3212 sayılı Kanun kapsamında 2021 yılında anlaşma akdedilmeksizin dost veya müttefik devletlere ve bu devletlerde bulunan kamu veya özel nitelikteki kurum ve kuruluşlara mal veya hizmetin hibesi, mübadelesi veya yardım olarak verilmesinde uygulanacak parasal limit 40 milyon Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

Mal ve hizmetlerin cinsi

MADDE 2

(1) 1 inci madde kapsamında anlaşma akdedilmeksizin protokol (mutabakat zaptı) ile verilebilecek mal ve hizmetlerin cinsi ekli listede gösterildiği şekilde belirlenmiştir.

Yürürlük

MADDE 3

(1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 4

(1) Bu Karar hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

LİSTE
Sıra Numarası Mal ve Hizmetin Cinsi
1. Dışişleri Bakanlığınca uygun mütalaa verilmesi şartıyla, üçüncü ülkelere devri anlaşmalarla sınırlanmayan 5201 sayılı Harp Araç ve Gereçleri ile Silâh, Mühimmat ve Patlayıcı Madde Üreten Sanayi Kuruluşlarının Denetimi Hakkında Kanun kapsamında yayınlanan kontrole tabi malzeme listesinde yer alan malzemeler, bunlara ait dokümanlar, yedek parçalar ile arıza tespit, danışmanlık, bakım ve onarım hizmetleri.
2. Birinci sıra kapsamına girmeyen malzemeler ile bunların arıza tespit, danışmanlık, bakım ve onarım hizmetleri.
3. Bilgi değişimini sağlayacak sistemlerin kurulması, bu sistemlerin arıza tespit, danışmanlık, bakım ve onarım hizmetleri.
4. Süresi oniki haftayı aşmayan dost ve müttefik ülkelere verilecek eğitimler (iaşe ve ibate giderleri dahil).
5. Her türlü hava meydanı ve liman hizmetleri.