Ayrıca; 18/3/1968 tarihli ve 1034 sayılı Kanunla uygun bulunan Ceza İşlerinde Karşılıklı Adlî Yardım Avrupa Sözleşmesinin “Bölüm VII Adlî Sicillerle İlgili Bilgi Mübadelesi” başlığı altında yer alan ve “Akit taraflardan her biri, diğer Taraf tebalarına ilişkin olup adlî sicile kaydedilmiş bulunan cezaî, hükümler ve sonraki tedbirler hakkında ilgili Tarafa, bilgi verir. Adalet Bakanlıkları bu bilgileri yılda en az bir kere birbirlerine göndereceklerdir. Bahis konusu kişinin iki veya daha çok Akit Taraf tebası addedilmesi hâlinde, bu bilgi, kişi, ülkesinde mahkûm olduğu Tarafın tabiiyetini taşımıyorsa, ilgili Taraflardan her birine verilir.” hükmü gereği, sözü edilen Sözleşmeye taraf ülkelerden, ülkemizde suç işlemiş olanlara ait adlî sicil bilgilerinin bildirilmesine dair talepler gelmektedir.
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.
Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
Konu: Türkiye’de suç işlemiş yabancıların kayıtları.
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA
Bilindiği üzere, 25/5/2005 tarihli ve 5352 sayılı Adlî Sicil Kanununun “Adlî sicil kayıtlarının tutulması” başlıklı 2 nci ve “Adlî sicile kaydedilecek bilgiler” başlıklı 4 üncü maddesi hükmü gereği, Türkiye’de suç işlemiş yabancılar hakkında verilmiş ve kesinleşmiş mahkûmiyet hükümlerine dayanılarak oluşturulan adlî sicil bilgileri, Adalet Bakanlığı Adlî Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğündeki Merkezî Adlî Sicilde tutulmakta olup; “Adlî sicil bilgileri verilebilecek olanlar” başlıklı 7 nci maddesinin ikinci fıkrası hükmü uyarınca da, yabancı devletler tarafından istenilmesi hâlinde, mütekabiliyet esaslarına göre verilebilmektedir.