Resmi Gazete Dışındaki Kaynak
No.:
2013/2
Kurum:
Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Kabul Tarihi:
13.08.2013
Yürürlüğe Giriş Tarihi:
13.08.2013
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.
Konu : Genelge.
DAĞITIM YERLERİNE
GENELGE
2013/2
Kurum müfettişleri tarafından tanzim edilen cevaplı raporların teftiş edilen birimlerce cevaplandırılmasına ilişkin usul ve esaslar ile diğer bir kısım konulara ilişkin düzenlemeler aşağıda belirtilmiştir.
1) Merkez birimlerinin teftişinde iki nüsha, bölge müdürlüklerinin teftişinde üç nüsha, meydan/meteoroloji müdürlüklerinin teftişinde ise dört nüsha halinde tanzim edilen raporların tüm nüshaları cevaplandırılmak üzere müfettişlerce bir yazı ekinde teftişi yapılan birime teslim edilecektir.
2) Raporlar, ilgili birimlerce incelenerek belirtilen sürede cevaplandırılacaktır. Cevaplar, birim antetli kağıtlara kısa ve öz cümlelerle yazılacak, rapora uygun olarak taşra birimlerinde her merkez birimi için ayrı sayfalarda; merkez birimlerinde ise her şube müdürlüğü için ayrı sayfalarda düzenlenecek ve rapor nüsha sayısı kadar çoğaltılacaktır.
3) Raporlar, meydan/meteoroloji müdürlüklerinde Meydan/Meteoroloji Müdürü ve Bölge Müdürü tarafından; bölge müdürlüklerinde, Şube Müdürü, Bölge Müdür Yardımcısı ve Bölge Müdürü tarafından; merkez birimlerinde ise ilgili Şube Müdürü ve Daire Başkanı tarafından cevaplandırılacaktır. Cevapların sadece son sayfasına yukarıda belirtilen yöneticilerin isim ve unvanları yazılarak imzalanacak ve resmi mühür ile mühürlenecek, diğer sayfalar ise aynı personel tarafından paraflanıp mühürlenmek suretiyle onaylanacaktır.
4) Bölge Müdürlüklerine bağlı birimlerce hazırlanan cevaplar, rapor nüshalarının altına iliştirilmek suretiyle tüm nüshaları bir yazı ekinde Bölge Müdürlüğüne gönderilecektir. Bağlı birimlerce verilen cevapların Bölge Müdürlüğünce uygun bulunması halinde, verilen cevapların alt bölümüne “...Meydan/Meteoroloji Müdürlüğünce verilen cevaplar, Bölge Müdürlüğümüzce de uygun bulunmuştur.” şeklinde bir açıklama yazılarak onaylanacak; verilen cevaplardan farklı bir cevap verilmek isteniyorsa bu defa Bölge Müdürlüğüne ait antetli kağıda yukarıdaki maddelerde belirtilen yöntemle üç gün içerisinde cevaplar yazılarak onaylanacaktır. Bağlı birimlerin onaylanan cevaplan ile varsa Bölge Müdürlüğünce ayrıca verilen cevapların tüm nüshaları, raporların altına iliştirilmek suretiyle bir yazı ekinde doğrudan teftişi yapan müfettişe intikal ettirilecektir.
5) Merkez birimleri ile Bölge Müdürlükleri de kendilerine ait cevaplı raporlar için üç gün içerisinde nüsha sayısı kadar hazırlayacakları cevapları, yukarıda belirtildiği gibi hazırlayarak bir yazı ekinde doğrudan teftişi yapan müfettişe intikal ettirileceklerdir.
6) Müfettişler, raporlara verilen cevaplan inceleyerek son görüş ve tekliflerini de ilave etmek suretiyle raporların tüm nüshalarını Teftiş Kurulu Başkanlığına intikal ettireceklerdir. Birimlerce verilen cevaplar müfettiş tarafından uygun bulunduğu takdirde son görüşün her bir madde için ayrı ayrı yazılmasına gerek yoktur. Ancak uygun bulunmayan cevaplarla ilgili olarak gerekçeli ve detaylı şekilde son görüş yazılacaktır.
7) Teftiş Kurulu Başkanlığına intikal eden cevaplı raporlar Başkanlıkça incelendikten, varsa gerekli düzeltmeler yapılıp, eksiklik giderildikten sonra Başkanlık görüşünün de belirtildiği bir onay hazırlanarak Genel Müdürün onayına sunulacaktır. Makamın onayını takiben, onay ve raporun ilgili bölümlerinin aslı, gereği yerine getirilmek üzere ilgili merkez birimlerine, birer nüshası ise teftiş edilen birimlere gönderilecektir.
8) Taşra birimlerine ait raporlar merkez birimlerince incelenerek cevaplı raporların her maddesi ile ilgili olarak ayrı talimat yazılacak, bu talimatlar gereği için teftiş edilen birime, bilgi için ilgili Bölge Müdürlüğüne gönderilecektir. Rapordaki işlemlerden merkez birimlerince yapılması gerekenler varsa, bu işlemler merkez birimlerince yerine getirilerek ilgili birimlere konu hakkında bilgi verilecektir. Rapor maddesi, ilgili birimin cevabı ve Teftiş Kurulu Başkanlığının görüşü arasında farklılık yoksa, talimatların ayrıntılı yazılmasına gerek yoktur.
9) Merkez birimleri Makamca onaylanmış rapor maddelerinden bazılarıyla ilgili farklı bir uygulama yapılmasını öngörmesi halinde, usulde paralellik ilkesi gereği konuyu gerekçesiyle birlikte Teftiş Kuruluna bildirecek, konu hakkında ilgili müfettişin de görüşü alınmak suretiyle Teftiş Kurulu Başkanınca nihai işlemin ne yönde yapılması gerektiği hususunda Makamdan alınan talimat ilgili merkez birimine intikal ettirilecektir. İlgili birimlerce mutlaka son kez alınan talimat çerçevesinde hareket edilecektir.
10) Teftiş edilen birimler, raporlar üzerine alınan olurun gereğini en kısa sürede yerine getireceklerdir. İlgili merkez birimleri, gerek kendi birimlerinin gerekse taşra birimlerinin teftişine ait cevaplı raporlar üzerine yapılan işlemleri her bir maddeyi içerecek şekilde, raporların kendilerine tevdiinden itibaren en geç bir ay içinde Teftiş Kuruluna bildirecektir.