Resmi Gazete Dışındaki Kaynak
No.:
2012/22
Kurum:
Elektrik Üretim Anonim Şirketi
Kabul Tarihi:
24.02.2012
Yürürlüğe Giriş Tarihi:
24.02.2012
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.
ELEKTRİK ÜRETİM ANONİM ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
Sicil Disiplin ve Mevzuat Müdürlüğü
Sayı: B.15.2.ÜAŞ.0.71.05.00-908.02
Konu: Mal Bildirimleri
GENELGE
2012/22
Bilindiği üzere; 04.05.1990 tarih ve 20508 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununun 22. maddesi uyarınca çıkarılan “Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik’' 15.11.1990 tarih. 20690 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.
3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunda;
1- Mal bildiriminde bulunacaklar başlıklı 2.maddesinin (d) fıkrasında,
2- Bildirimlerin konusunu teşkil eden 5.maddesinde,
3- Bildirimin zamanı başlıklı 6.maddesinin (a) fıkrasında,
4- Bildirimin yenilenmesi ile ilgili 7.maddesinde,
5- Bildirimin verileceği merciler başlıklı 8.maddesinin (b) fıkrasında,
6- Bildirimin gizliliği ile ilgili 9.maddesinde,
7- Ceza hükümleri başlıklı 10.maddesinde,
mal bildirimlerinin tanzim edilmesi ile ilgili hükümler yer almaktadır.
Ancak, sözkonusu Yönetmeliğin 7.maddesi gereğince; Genel Müdürlüğümüze intikal eden mal bildirimlerinin incelenmesi neticesinde, mal bildirimlerinin anılan Kanun ve Yönetmelikte belirtilen süreler içinde verilmediği, standart formun dışına çıkıldığı, formun ön ve arka yüzünün iki nüsha olarak kullanıldığı, “Kurumu" bölümüne görev yaptığı ünitenin adının yazılmadığı, "Görevi" yazılması gereken satırın boş bırakıldığı, “Sicil No" satırının yanlış doldurulduğu, “Kimlik Bilgileri" bölümüne sırayla önce memurun, sonra eşi ve velayeti altındaki çocuklarının TC Kimlik Numarasının yazılmadığı, eşlerin ve velayeti altındaki çocuklarının mal varlıklarının bildirilmediği, malların alındığı, satıldığı, değerlerinin, taşınmaz malların (arsa ve yapı kooperatif hisseleri, miras yoluyla intikal vb.gibi) edinme ve üyelik tarihleri, hisse miktarı ve hisse değeri, adres ve kooperatifin adı ve yeri, taşınır malların (cinsi, markası, model, edinme değeri, edinme tarihi) açıkça yazılmadığı, düzenleme tarihinin bulunmadığı, formda bulunan tüm tarihlerin GÜN-AY-YIL şeklinde yazılmadığı ve gizlilik esaslarına uyulmadığı gibi eksiklikler tespit edilmiştir.
Ayrıca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun “Disiplin Cezalarının Çeşitleri ile Ceza Uygulanacak Fiil ve Haller başlıklı 125.maddesinin (D) fıkrasının (j) bendinde; kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren fiil ve haller arasında “Belirlenen durum ve sürelerde mal bildiriminde bulunmamak” hükmü yer almaktadır.
Bu nedenle. Genel Müdürlüğümüz Merkez ve Taşra teşkilatında görev yapan memur ve sözleşmeli personelin; sözkonusu Yasa ve Yönetmelik hükümleri çerçevesinde mal bildirim formlarını usule uygun olarak tanzim etmeleri, aksi halde haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı, ayrıca disiplin işlemi yapılacağı hususlarında bilgilendirilmeleri gerekmektedir.
Bilgilerinizi ve uygulamanın yukarıda belirtilen mevzuatlar dahilinde yürütülmesi ve ilgililerin konu hakkında gereken önemi göstermeleri hususlarında gereğini önemle rica ederim.