Resmi Gazete Dışındaki Kaynak
No.:
2012/35
Kurum:
Sağlık Bakanlığı
Kabul Tarihi:
21.09.2012
Yürürlüğe Giriş Tarihi:
21.09.2012
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.
Sayı : B.10.0.YHG.0.73.00.00.SH/813.99/21492
Konu : Taşra teşkilatı konut tahsisi.
GENELGE
2012/35
Bilindiği üzere, 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bakanlığımızın teşkilat yapısı ve görevleri yeniden düzenlenmiştir. Bu düzenlemeye paralel olarak Bakanlığımız ve bağlı kuruluşların taşra teşkilatı personelinin (Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu taşra teşkilatı personeli ile Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü personeli hariç) 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu ve Kamu Konutları Yönetmeliğinde belirlenen esas ve usuller doğrultusunda yararlanacağı kamu konutu niteliğindeki konutların tahsisi ve kullanımına ilişkin iş ve işlemlerde göz önünde bulundurulacak hususlar aşağıda belirtilmiştir.
Buna göre;
1) Her ilde, aşağıda belirtildiği şekilde 3 (üç) asıl, 3 (üç) yedek üyeden oluşan “Konut Tahsis Komisyonu” teşekkül ettirilecektir.
Konut Tahsis Komisyonu
(Asıl üyeler)
İl Sağlık Müdürü (Bşk.)
Halk Sağlığı Müdürü
İl Sağlık Müdürlüğü İdari İşler Şube Müdürü
(Yedek Üyeler)
İl Sağlık Müdür Yrd. (İdarî işlerden sorumlu)
Halk Sağlığı Müdür Yrd. (İdarî işlerden sorumlu)
Halk Sağlığı Müdürlüğü İdari İşler Şube Müdürü/ Birim Sorumlusu
Ayrıca; 14/12/2010 tarihli ve 27785 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan 2010/26 sayılı Başbakanlık Genelgesi doğrultusunda komisyona temsilci katılımı sağlanacaktır.
Komisyonun sekreterya görevi il sağlık müdürlüğünce yürütülecektir.
2) Birinci basamak sağlık kuruluşlarına tahsisli konutlardan il ve ilçe merkezlerinde bulunanlar ayrı ayrı gruplanacaktır. Büyükşehir belediyesi sınırlan içerisinde yer alan merkez ilçeler il merkezi olarak değerlendirilecektir.
3) İl merkezlerindeki konutların en fazla % 30’u, ilçe merkezlerindekilerin ise en fazla % 20’si görev tahsisli olarak ayrılacak, geri kalanlar ise sıra tahsisli olacaktır. Ancak, il ve ilçe merkezinde her halükârda ikişer kamu konutu görev tahsisli olarak ayrılacaktır.
4) Görev tahsisli konutların dağıtımı ekli Ek-1 listeye göre yapılacaktır. Ek-1 listede belirtilen kadrolara ikinci görevle veya vekâleten atanmış olan personele görev tahsisli konut verilebilecektir. Aynı unvanda birden fazla personel olması halinde görev tahsisli konut, Kamu Konutları Yönetmeliğinin Ek-4'ündeki puanlamaya göre tahsis edilecektir.
5) İl ve ilçe merkezlerindeki sıra tahsisli konutlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda sayılan hizmet sınıflarına göre aşağıdaki oranlar esas alınarak personele tahsis edilecek; her personel kendi hizmet sınıfı için ayrılmış konutta puan ve sıra esasına göre oturacaktır. Çok katlı binalarda yardımcı hizmetler sınıfı personeli ve kapıcı, kaloriferci, bekçi gibi görevlendirilmiş personele zemin katlardan konut verilebilir. Köy ve beldelerde bulunan konutlar öncelikle sağlık hizmetleri sınıfı ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfına birer adet ayrılarak kalan konutlar için aşağıdaki oranlara göre tahsis yapılır.
Hizmet Sınıfları |
Tahsis Oranı |
İl Merkezleri |
İlçe Merkezleri |
a) Sağlık Hizmetleri |
%20 |
%20 |
b) Yardımcı Sağlık Hizmetleri |
%50 |
%60 |
c) Genel İdare ve Avukatlık Hizmetleri |
%10 |
%10 |
d)Teknik Hizmetler |
%5 |
- |
e) Yardımcı Hizmetler |
%15 |
%10 |
6) İl ve ilçe merkezlerindeki sıra tahsisli konutlara öncelikle; il sağlık müdürlüğü ile halk sağlığı müdürlüğü ve bağlı birimlerinde kadrolu olan ve bu kuruluşlarda bilfiil çalışan personel başvurabilecektir. Bu madde kapsamında gerekli tahsis işlemleri yapılmasına rağmen boş konut kalması hâlinde, sözleşmeli aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları bu boş konut ya da konutlar için başvuru yapabilecektir.
7) İl ve ilçelerdeki il sağlık müdürlüğü personeli ile halk sağlığı müdürlüğü personelinin başvurulan birlikte alınacak, konut tahsis ve tefrikinde herhangi bir ayrım gözetilmeden Yönetmelik hükümlerine göre hareket edilecektir. İl merkezindeki personel il merkezindeki konutlara, ilçe merkezindeki personel ise ilçe merkezindeki konutlara başvuruda bulunabilecektir.
8) İl ve ilçe merkezi dışındaki konutlara, öncelikle bölgedeki kadrolu personel ile sözleşmeli aile hekimleri ve aile sağlığı personeli sıra tahsisli olarak başvurabilecektir.
9) Aynı unvanda birden fazla personel olması durumunda, aynı unvana sahip olanlar kendi aralarında puanlamaya tabi tutularak konutta oturma önceliği buna göre tespit edilecektir.
10) Sağlık evi konutlarında, sağlık evinde görevli olup burada bilfiil görev yapmakta olan personel, görevleri müddetince hizmet tahsisli olarak oturacaktır. Ancak, konut tahsis komisyonunca; Kamu Konutları Yönetmeliğine göre hizmet tahsisli konut tanımına girmediğine karar verilen konutlar hizmet tahsisli olarak değerlendirilmeyecektir.