488 sayılı Damga Vergisi Kanununun 1 inci maddesinde, bu Kanuna ekli (1) sayılı tabloda yazılı kağıtların damga vergisine tabi olduğu; 3 üncü maddesinde damga vergisinin mükellefinin kağıtları imza edenler olduğu, resmi dairelerle kişiler arasındaki işlemlere ait kağıtların damga vergisini kişilerin ödeyeceği; 8 inci maddesinde, bu kanunda yazılı resmi daireden maksadın, genel ve özel bütçeli idarelerle, il özel idareleri, belediyeler ve köyler olduğu, bu dairelere bağlı olup ayrı tüzel kişiliği bulunan iktisadi işletmelerin resmi daire sayılmayacağı; 9 uncu maddesinde, bu Kanuna ekli (2) sayılı tabloda yazılı kağıtların damga vergisinden müstesna olduğu, Kanuna ekli (2) sayılı tablonun "I- Resmi işlerle ilgili kağıtlar" başlıklı bölümünün A/1 fıkrasında ise, resmi daireler arasındaki işlemleri kapsayan her türlü kağıtların damga vergisinden istisna olduğu hükümleri yer almaktadır.
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.
Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
T.C. AMASYA VALİLİĞİ
Defterdarlık Gelir Müdürlüğü
Konu: SGK ya verilecek sigorta prim bildirgeliri ile vergi dairesini verilecek muhtasar beyannamelerinde damga vergisi
İlgide kayıtlı özelge talep formu ve eklerinin incelenmesinden, … … Komutanlığı … Lojmanları'nın lojman yönetiminin, çalıştırdığı işçiler için vergi dairesi müdürlüğüne vereceği muhtasar beyanname ile Sosyal Güvenlik Kurumuna vereceği aylık sigorta prim bildirgelerinden dolayı damga vergisinden muaf olup olmadığı hususunda görüş talep edildiği anlaşılmaktadır.