a) Tesis kurma izni maktu bedeli; bira için en az 102.154 TL (Yüzikibinyüzellidört Türk Lirası); şarap ve aromatize şarap için 20.000 litre/yıl veya daha az kapasitede en az 27.231 TL (Yirmiyedibinikiyüzotuzbir Türk Lirası) ve 20.000 litre/yıl’dan daha fazla kapasitede en az 68.094 TL (Altmışsekizbindoksandört Türk Lirası); aromatize şarap bazlı içki ve aromatize şarap kokteyli için en az 340.500 TL (Üçyüzkırkbinbeşyüz Türk Lirası)’dir. Tesis kurma izin bedeli, proje kapasitesi üzerinden yıllık beher bin litre başına, bira için 102,07 TL (Yüziki Türk Lirası yedi kuruş); şarap ve aromatize şarap için 170,15 TL (Yüzyetmiş Türk Lirası onbeş kuruş); aromatize şarap bazlı içki ve aromatize şarap kokteyli için 547,94 TL (Beşyüzkırkyedi Türk Lirası doksandört kuruş); distile alkollü içkiler için 1.157,58 TL (Binyüzelliyedi Türk Lirası ellisekiz kuruş) olarak hesaplanır. Başvuru sırasında hesaplanan bedelin dörtte biri, tesis kurma izin belgesi verilirken bakiyesi tahsil edilir.
Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
(1) 26/9/2002 tarihli ve 24888 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Alkol ve Alkollü İçki Tesislerinin Haiz Olmaları Gereken Teknik Şartlar, Kurulmaları, İşletilmeleri ve Denetlenmelerine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 21 inci maddesi gereğince 2025 yılında, tesis kurma izni, üretim izni ve proje tadilat izni bedelleri aşağıdaki şekilde belirlenmiştir: