Resmi Gazete Dışındaki Kaynak
No.:
5592
Kurum:
Tarım ve Orman Bakanlığı
Kabul Tarihi:
18.10.2010
Yürürlüğe Giriş Tarihi:
18.10.2010
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.
5553 sayılı Tohumculuk Kanunu’na bağlı olarak 02.10.2010 tarihli ve 27717 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Doku Kültürü Yöntemleri ile Üretilen Meyve/Asma Fidanı/Üretim Materyali ve Çilek Fidesi Üretimi, Sertifikasyonu ile Pazarlaması Tebliği”nin 7 nci maddesi 1 inci fıkrası gereğince çeşit tespitini genetik analiz yöntemleriyle yapacak kuruluşların sahip olması gereken laboratuar, bina ve donanımlar ile çalıştırılması gereken personel miktarlarına ilişkin şartlar aşağıda belirtilmiştir.
1. Araştırma kuruluşu olmak;
2. Mevcut personel için yeterli çalışma alanına haiz idari binaya sahip olmak veya en az 10 yıllığına kiralamış olmak,
3. En az 2 Ziraat Mühendisi ile 1 laborant istihdam etmek, (Genetik analizi yapmak üzere en az 1 ziraat mühendisinin genetik analiz konusunda ders veya kurs aldığının belgelendirilmesi gereklidir.)
4. Genetik analizi yapmak üzere gerekli olan laboratuar donanımına sahip olmak (Başvuru esnasında laboratuar donanımı listesi beyan edilmelidir.),
5. Laboratuarın basit krokisi,
6. Kullanılacak genetik analiz yöntem veya yöntemleri ile ilgili iş planı,
7. İstihdam edilen personelden birisinin laboratuardan sorumlu olduğuna dair yetkili kişi beyanı,
8. Genel Müdürlük tarafından hazırlanan “Taahhütname”yi imzalamış olmak.
Komisyon üyelerinin yerinde yapacağı inceleme neticesinde yukarıda belirtilen şartların sağlandığı tespit edildiğine dair hazırlanacak olumlu rapora istinaden başvuru sahibi adına “Genetik Analizle Çeşit Tespit Kuruluşu Yetki Belgesi” düzenlenir.