Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.
Amaç
Bu yönerge, 3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu, Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik gereğince verilecek mal bildiriminin şeklini, düzenlenme biçimini, konusunu, neleri kapsayacağı, verilme zamanını, yenilenmesi, incelenmesi, karşılaştırılması, yetkili mercilerin belirlenmesi ve yetkileri, nasıl ulaştırılacağı, bilgi verme zorunluluğu, sorumluluğa ilişkin esas ve usulleri düzenlemektir.
Kapsam
Bu yönerge hükümleri, KOSGEB İdaresi başkanlığında İdari Hizmet Sözleşmesi ile istihdam edilen personeli kapsar.
Dayanak
Bu yönerge, 3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu, Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik hükümlerine ve uygulanmasına ilişkin meri mevzuata dayanılarak düzenlenmiştir.
Mal bildiriminde bulunacaklar
(1) İdari Hizmet Sözleşmesi ile istihdam edilen personel mal bildiriminde bulunmak zorundadırlar.
(2) Her ikisi de İdari Hizmet Sözleşmesi ile istihdam edilen eşlerin her biri ayrı ayrı mal bildiriminde bulunmak zorundadır. Bu takdirde, eşlerden her biri, eşi ile velayeti altındaki çocuklarının da mallarını bildirirler."
a) İdari Hizmet Sözleşmesi ile istihdam edilen personel tarafından verilir.
b) Her ikisi de bildirimde bulunma zorunluluğunda olan eşlerin her biri ayrı ayrı; kendilerinin, eslerinin ve velayeti altındaki çocuklarının da mallarını bildireceklerdir.
Mal bildiriminin konusu
(1) 4 üncü maddede sayılanların kendilerine, eşlerine ve velayetleri altındaki çocuklarına ait bulunan;
a) Değerine bakılmaksızın taşınmaz malları (Bina, arazi, arsa ve yapı kooperatif hisseleri dahil),
b) Ödenen net aylık tutarının beş katından fazla olan;
1) Para ve para hükmündeki kıymetli kağıtları,
2) Hisse senedi ve tahvilleri,
3) Altın ve mücevheratı,
4) Her türlü kara, deniz ve hava taşıt araçları, traktör, biçer-döver, harman makinası ve diğer ziraat makinaları, inşaat ve iş makinaları, hayvanlar, koleksiyon ve ev eşyaları ile diğer taşınır malları,
5) Hakları,
6) Alacakları,
7) Borçları,
8) Gelirleri, mal bildirimine konu teşkil eder.
(2) (b) bendinde belirtilen mal, hak, alacak, borç ve gelirlerin ayrı ayrı toplam değerleri tek kalem halinde gösterilir. Mallar, mal bildirimi tarihindeki değerleri esas alınmak suretiyle beyan olunur. Mal bildiriminin konusunu teşkil eder. Bildirim konusu mallar, edinme tarihindeki değerler üzerinden beyan edilir.
Bilgi verme zorunluluğu
MADDE ...- (1) 3628 sayılı Kanunla soruşturma ve kovuşturmaya yetkili kılınan kişi ve merciler ile Başkanlığımız denetim birimlerince istenen bilgiler, eksiksiz olarak verilmek zorundadır
Mal bildirimlerinin verileceği merci
Bildirimler; İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına gönderilmek üzere ilgili birim amirine teslim edilir.
Bildirimin zamanı
(1) Mal bildirimde bulunma zamanı;
(a) Personelin malvarlığında önemli bir artış olduğunda (değerine bakılmaksızın her türlü taşınmaz mal edinmede, taşınır mallarda ise edinme tarihindeki net aylık tutarının 5 katını aşan artışlar, malvarlığında önemli artış olarak değerlendirilir.) 1 ay içerisinde,
(b) Emeklilik-istifa gibi ayrılmalarda, görevi ile ilişiğinin kesildiği tarihte,
(c) İlk atanmalarda, göreve atanması için gerekli belgelerde,
(d) Görevde iken görev değişikliklerinde, yeni göreve başladığı 1 ay içerisinde,
(2) Bildirimlerin Yenilenmesi: (Asıl Beyan)
Görevleri devam edenler, sonu (0) ve (5) ile biten yılların en geç Şubat ayı sonuna kadar bildirimlerini yenilerler.
Belirlenen zamanlarda mal bildirimde bulunmama
(1) Yönergenin 6 ıncı maddesinde belirlenen sürelerde bildirimde bulunmayan personele, İnsan Kaynakları Dairesi tarafından ihtarda bulunulacaktır.
(2) İhtarın tebliğinden itibaren 30 gün içerisinde mazeretsiz olarak bildirimde bulunmayanlara, 657 Sayılı Kanunun 125/D-( j ) maddesi ile KOSGEB Disiplin Yönergesinin, disiplin cezalar başlıklı 5 inci maddesinin ç fıkrasının 9 uncu bendi gereğince, Kademe İlerlemesinin Durdurulması Cezası anılan yönerge kapsamında verilecektir.
Mal bildirimlerinin doldurulması ve yetkili birime gönderilmesi
(1) Tüm personel bildirimleri, sonu 0 ve 5 ile biten tarihlerde verecekleri asıl beyanları ve sonrasında verilecek ek bildirimleri kds.kosgeb.gov.tr adresinde, intranet bölümden T.C. Kimlik no ile girişlerin yapıldığı personel işlemlerinin yer aldığı Mal Bildirim Giriş modülünden oluşturacaktır.
(2) Formların doldurulmasının ardından oluşturulan Mal Bildirimleri, program üzerinden döküm alınarak imzalanarak kapalı zarf içerisinde ilgili birim amirine zarfın üzerinde adı soyadı, kurum sicili, birimi, unvanı, beyanın niteliği (asıl-ek beyan) belirtilerek teslim edilecektir.