ᴀ⇣ Yazı karakterini küçült
Metnin ilk hali
Ekler
No.: 213
Kurum: Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi
Kabul Tarihi: 17.08.2017
Yürürlüğe Giriş Tarihi: 17.08.2017
Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kansam. Dayanak ve Tanımlar
Amaç
(1) Bu Usul ve Esasların amacı, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi'nde istihdam edilen şoför unvanlı personel ile şoför unvanı dışında taşıtları sürebilecek personel ve taşeron firma çalışanlarının taşıtları kullanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.
(1) Bu Usul ve Esaslar; Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi envanterinde kayıtlı veya hizmet alımı suretiyle edinilen taşıtları sürecek şoför unvanlı personel, şoför unvanı dışında taşıtları sürebilecek personel ve taşeron firma çalışanlarının taşıtları kullanma yeterlilik ve yükümlülüklerini kapsar.
Dayanak
(1) Bu Usul ve Esaslar 05/01/1961 tarihli ve 237 sayılı Taşıt Kanunu, 01/04/2006 tarihli ve 26126 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2006/10194 sayılı Bakanlar Kurulunun “Taşıtları Sürebilecek Kamu Görevlilerinin Belirlenmesine İlişkin Esas ve Usuller" başlıklı karan, 09/05/2013 tarihli ve 6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanunu, 08/10/2013 tarihli ve 41 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde İdari Hizmet Sözleşmeli Olarak İşe Alınacaklarda Uygulanacak Usul ve Esaslar, 08/04/2014 tarihli ve 125 sayılı Yönetim Kurulu Karan ile kabul edilen Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. Dahili Sigorta Yönergesi ve 21/07/2014 tarihli Görev Sözleşmesine dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
(1) Bu Usul ve Esaslarda geçen;
a) Belge: Taşıt sürme yetki belgesini,
b) Hizmet Taşıtı: Hizmet satın alma yoluyla veya bedelsiz edinilen taşıtları,
c) İşyeri: Acentelikler de dahil Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi tarafından faaliyetlerini yürütmek amacıyla kurulan birimi,
ç) Merkez: Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi Genel Müdürlüğünün faaliyette bulunduğu işyerini,
d) Özmal Taşıt: Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi’nin envanterinde kayıtlı, motosiklet ve scooterler de dahil tüm motorlu taşıtları,
e) Personel: Şoför unvanlı dışında olup, taşıt sürme yetki belgesi verilmek suretiyle motorlu taşıtı sürmek üzere görevlendirecek her statüdeki Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi çalışanını,
f) PTT: Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketini,
g) Şirket: Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketini,
ğ) Taşıt: Şirketin envanterinde kayıtlı ve hizmet satın alma yoluyla edindiği bütün motorlu ulaştırma taşıtlarını,
h) Taşıt Görev Emri: Taşıt plakası, şoför ve göreve gidecek personelin bilgileri, görev ve gidilecek yer ile göreve gidiş ve dönüş tarih ve kilometre bilgisinin bulunduğu ve taşıt göreve çıkmadan önce talep birimince düzenlenmesi gereken belge, (EK-4)
ı) Yüklenici Firma Çalışanı: Şirketin, taşıt sürme yetki belgesi vermek suretiyle, sözleşmesinde tanımlanan işle birlikte motorlu taşıt sürmek üzere çalıştıracağı yüklenici firma elemanlarını,
ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Taşıt Sürdürülebilecek Haller, Kayıtların Tutulması
Hizmet taşıtı sürdürülebilecek haller
(1) Özmal ve hizmet taşıtları; evrensel Posta Hizmet Yükümlüsü olan Şirketin yürüttüğü hizmetler gereği süreçleri devamlılık arz eden Şirket faaliyetlerinin mesai mefhumu gözetmeksizin aksatılmadan yürütülmesinin temini ile iş ve işlemlerin denetimi, kontrolü, hizmetlerin koordinasyonu, yapı ve bilişim altyapılarında çıkabilecek sorunlara ivedilikle müdahale edilebilmesi, takibi gereken görevler ile toplantı, ihale, duruşma, keşif, sağlık hizmetleri, tahsilat, tebligat, bakım onarım hizmetleri ile benzeri arızi görev ve hallerde 7 gün 24 saat süre ile hafta sonu ve resmi tatil günleri de dahil sıralı ilk amirinden yazılı onay almak suretiyle güzergah ve yer gözetmeksizin ve gidilecek görevin türü ile ilgili sınırlama olmaksızın il içi ve dışı seyahatler için kullanılır.
Hizmet taşıtlarının kullanımı
(1) Hizmet taşıtı verilen Genel Müdür, Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Müdür Yardımcıları, Denetim Hizmetleri Başkanı, I. Hukuk Müşaviri, Daire Başkanları ile Genel Müdür tarafından ayrıca belirlenen personel;
a) İhtiyaç duyulması durumunda ve herhangi bir nedenle görev yerinden ayrılmaları halinde, sıralı ilk amirinden yazılı onay almak kaydıyla il içi ve dışı seyahatlerinde kullanabilecektir.
b) Taşıtı uygun bir yerde park edecek ve tüm güvenlik tedbirlerini alacaktır. Taşıtla ilgili yaşanabilecek tüm olumsuz durumlarda (kaza, yangın, çalınma, hırsızlık ve benzeri) destek hizmetleri birimlerine bilgi verecektir. Olay, ilgili birimce değerlendirilerek taşıtla ilgili teknik şartname ve sözleşmelerindeki hükümler doğrultusunda gereği sağlanacaktır.
c) Taşıt, Trafik Kanun ve Yönetmeliklerine uygun olarak kullanılacak olup söz konusu mevzuata aykırı kullanımlar nedeniyle taşıta trafik cezası yazılması durumunda, trafik cezası ilgili personelce ödenecektir.