ᴀ⇣ Yazı karakterini küçült
Konsolide metin (Sürüm: 6)
No.: 98/11402
Kurum: Bakanlar Kurulu
Kabul Tarihi: 02.07.1998
Yürürlüğe Giriş Tarihi: 01.01.1999
Son Değişiklik Tarihi: 15.05.2018
Bu Sürümün Yürürlük Tarihi: 15.05.2018
Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam ve Tanımlar
Amaç ve Kapsam
Bu Tüzükte Polis Bakım ve Yardım Sandığının kuruluş ve görevleriyle üyelerinin sosyal güvencelerine katkıda bulunacak yardım ve hizmetlerin yerine getirilmesine ilişkin hükümler düzenlenmektedir.
Sandığın merkezi Ankara'dadır.
Bu Tüzükte geçen:
Sandık: Polis Bakım ve Yardım Sandığı,
Genel Kurul: Polis Bakım ve Yardım Sandığı Genel Kurulu,
Yönetim Kurulu: Polis Bakım ve Yardım Sandığı Yönetim Kurulu,
Denetim Kurulu: Polis Bakım ve Yardım Sandığı Denetim Kurulu,
Genel Müdürlük: Polis Bakım ve Yardım Sandığı Genel Müdürlüğü,
Genel Müdür: Polis Bakım ve Yardım Sandığı Genel Müdürü,
İşletme: Sandığın gelirlerinin nemalandırılması için kâr amacıyla açacağı kuruluşlar,
Tesis: Sandığın amacını gerçekleştirmek üzere ortaklarının yararlanması için açacağı sağlık ve sosyal amaçlı kuruluşlar,
Ortak: Sandığa ortaklık aidatı ödeyen kişiler,
Genel Kurul Üyesi: Genel Kurul toplantılarına katılma hakları olan ortaklar ve temsilcileri anlamında kullanılmıştır.
İKİNCİ BÖLÜM
Sandığın Kuruluşu
Sandığın organları
Sandığın organları şunlardır:
a) Genel Kurul,
b) Yönetim Kurulu,
c) Denetim Kurulu,
d) Genel Müdürlük.
Genel Kurul
Genel Kurul, Sandığa ortak olan Emniyet Genel Müdürü ve Yardımcıları, Polis Teftiş Kurulu Başkanı, Polis Akademisi Başkanı ve aşağıdaki esaslara göre seçilecek Emniyet Genel Müdürlüğü, il emniyet müdürlükleri, polis eğitim ve öğretim kurumu müdürlükleri temsilcilerinden oluşur.
250 ortağa kadar bir, sonraki her 500 ortak için bir, kalan ortak sayısı 250’den çoksa bir temsilci seçilir.
Seçilecek temsilcilerin en az üç yıllık Sandık ortağı olmaları, değişik meslek derecelerini ve hizmet birimlerini temsil etmeleri gerekir.
Yapılacak Genel Kurul toplantısından önce, takvim yılı sonu itibarıyla Sandık ortaklarının sayısal dağılımına göre hangi müdürlükten kaç temsilci seçileceği, ilgili müdürlüklere Sandık Genel Müdürlüğünce 45 gün önce bildirilir.
Seçilen temsilcilerin ad ve soyadları, rütbeleri ve çalıştıkları hizmet birimleri müdürlüklerince Sandık Genel Müdürlüğüne bildirilir ve Genel Kurul toplantılarına katılmaları sağlanır.
Emniyet Genel Müdürlüğü temsilcileri, Genel Müdür veya görevlendireceği bir Genel Müdür yardımcısının başkanlığında, 1. Hukuk Müşaviri, Personel, Eğitim ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlarından oluşan bir kurulca seçilir.
İl emniyet müdürlükleri temsilcileri, il emniyet müdürü veya personel işleri ile görevli emniyet müdür yardımcısının başkanlığında, il emniyet müdürü tarafından görevlendirilecek üç şube müdüründen oluşan bir kurulca seçilir.
Eğitim ve öğretim kurumları müdürlükleri temsilcileri, kurum müdürü veya personel işleri ile görevli müdür yardımcısı başkanlığında, kurum müdürü tarafından görevlendirilecek iki şube müdüründen oluşan kurulca seçilir.
Genel Kurul toplantısı
Genel Kurul, iki yılda bir en geç Nisan ayı sonuna kadar Yönetim Kurulunca saptanacak bir günde toplanır. Yönetim Kurulunca, Genel Kurul toplantısının yeri, zamanı ve gündemi, toplantı tarihinden en az bir ay önce belirlenerek, ortaklara duyurulmak üzere Tüzüğün 4 üncü maddesinde belirtilen müdürlüklere yazılı olarak bildirilir. Genel Kurul toplantılarıyla ilgili duyuru metninde gündemin belirtilmesi gerekir.
Genel Kurulun toplantı yeter sayısı, Genel Kurul üyeleri tam sayısının yarısından bir fazlasıdır. İlk gün çoğunluk sağlanamaz ise ertesi gün mevcudun katılımıyla Genel Kurul toplantısı yapılır. Kararlar mevcudun oy çokluğuyla alınır.
Genel Kurula, Emniyet Genel Müdürü veya görevlendireceği Genel Müdür yardımcısı başkanlık eder. Ayrıca, Genel Kurul üyeleri arasından bir başkan yardımcısı ve iki yazman seçilir.
Genel Kurulun olağan toplantılarında gündemdeki konular görüşülür. Genel Kurul üye tam sayısının en az onda birinin yazılı teklifiyle gündemde bulunmayan bir konunun gündeme alınmasına karar verebilir. Olağanüstü toplantılarda gündem dışı konular görüşülemez.
Emniyet Genel Müdürü, Yönetim Kurulu veya Denetim Kurulu gerekli hallerde Genel Kurulu olağanüstü toplantıya çağırabilir.
Toplantı sonrasında, görüşülen konular, alınan kararlar, yapılan seçimlerin sonuçları, dilek ve temenniler bir tutanakla tespit edilir. Tutanak, Başkan, Başkan yardımcısı ve yazmanlar tarafından imzalanır. Tutanağın bir nüshası Emniyet Genel Müdürlüğüne, bir nüshası da Sandık Genel Müdürlüğüne gönderilir.
Genel Kurul kararları, Sandıkça ortaklara duyurulmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğüne, il emniyet müdürlüklerine, polis eğitim ve öğretim kurumları müdürlüklerine gönderilir.