ᴀ⇣ Yazı karakterini küçült
Metnin ilk hali
Kurum: Milli Savunma Bakanlığı
Kabul Tarihi: 01.01.2002
Yürürlüğe Giriş Tarihi: 01.01.2002
Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Standart, Profesyonel veya Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç
(1) Bu Yönergenin amacı, Savunma Sanayii Müsteşarlığında görevli her kademedeki personelin; yıllık, mazeret, hastalık ile aylıklı ve aylıksız izinlerinin kullanılmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektedir.
Kapsam
(1) Bu yönerge, Savunma Sanayii Müsteşarlığı personelini kapsar.
(1) Bu yönerge, 657 sayılı Devlet memurları Kanunu, 2010/285 sayılı Savunma Sanayii Müsteşarlığında Çalıştırılacak Sözleşmeli Personel Hakkında Hizmet Sözleşmesi Esasları ve 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasları düzenleyen Bakanlar Kurulu Kararları ile izinler konusunu düzenleyen her türlü ilgili mevzuat hükümlerine göre hazırlanmıştır.
Tanımlar
(1) Bu yönergede geçen;
a) Bakan: Milli Savunma Bakanını
b) Bakanlık: Milli Savunma Bakanlığını
c) Müsteşar: Savunma Sanayii Müsteşarını
ç) Müsteşarlık: Savunma Sanayii Müsteşarlığını
d) Sözleşmeli Personel: 3238 sayılı Kanunun 8 inci maddesinin 3 üncü fıkrası kapsamında özel bilgi ve ihtisas gerektiren konularda çalıştırılan kadro karşılıksız sözleşmeli personeli,
e) Müdür: Görev yetki ve sorumlulukları Müsteşar tarafından belirlenen Müdürlüklerde görevlendirilen Savunma Sanayii Uzman unvanında görev yapan yetkilendirilmiş kişiyi,
f) Müdürlük: Görev yetki ve sorumlulukları Müsteşar tarafından belirlenen müdürlükleri,
g) Birim: Müsteşarlık hizmet birimlerini,
ğ) Birim amiri: Müsteşarlık hizmet birimlerinin başında bulunan Daire Başkanı ve I. Hukuk Müşavirini,
h) Hastane sevki izni: Personelin görev mahallinde; kendisinin veya aile yakınlarının tedavi kurumlarında ayakta tedavi veya ziyaret gibi nedenlerle sağlık kurumlarına gitmek üzere talep edilen izni,
ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Genel Esaslar
Mesai takibi
(1) Aksine bir hüküm bulunmadıkça personelin mesai devamının takibi turnike kayıtlarına göre yapılır. Ancak, birim amirlerince ihtiyaç duyulması halinde Personelin mesai takibi mesai takip çizelgesi ile de yapılabilir.
İzinlerin Kullandırılması
(1) Yıllık izinler, hizmette bir aksamaya yol açmamak kaydıyla, izin vermeye yetkili amirin uygun bulacağı zamanlarda toptan veya kısım kısım kullanılabilir.
Naklen Başka Kuruma Atanan Personelin İzni
(1) Başka kurum ve kuruluşlara naklen atanan personelin kullanacağı yıllık izin süresi ile içinde bulunulan yıl içerisinde tek tabip raporuna istinaden verilen hastalık izni süresi “Personel Nakil Bildirimi” ile yeni görev yerine bildirilir.
İzin Belgelerinin Saklanması
(1) Kullanılan yıllık ve hasta sevk formları ile 657 sayılı Devlet memurları Kanunu’nun 104 üncü maddesinin (B), (C) ve (D) fıkralarına ait belgeler iki yıl süre ile saklanır.
İzin Belgesi
(1) Yıllık, mazeret, hastalık, refakat izinleri ile süt izni ve memurun kendisi veya yakınlarının tedavisi için hastaneye sevki nedeniyle her personel için örneğe uygun izin belgesi düzenlenir. (EK-1, EK-2)
İzinde Vekâlet
(1) Hizmette aksamaya sebebiyet vermemek amacıyla izne ayrılan personelin yerine vekâlet edecek kişi, usulü dairesinde izin vermeye yetkili amir tarafından belirlenir.
İzin Bitimi
(1) İzin bitiminde görevine başlamayan veya izin konusunda yalan ve yanlış beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem başlatılır.
İzinliyken Göreve Çağırma
(1) Birim amirinin göstereceği lüzum üzerine göreve çağrılan personel, hastalık veya amirin uygun bulacağı sebepler dışında göreve dönmek zorundadır.
İzinlerin Yurtdışında Kullanımı
(1) İzinlerinin yurtdışında geçirilmesiyle ilgili olarak ayrıca bir izin oluru alınmayacaktır.
İkamet Mecburiyeti
(1) 13.02.2011 tarih ve 6111 sayılı Kanunun 117 nci maddesi ile kaldırılmıştır.
İzin Belgelerinin Bildirimi
(1) Bu yönerge hükümlerince usulü dairesinde kullandırılan yıllık, mazaret, hastalık izni belgeleri, iznin bitim tarihine müteakip 5 iş günü içerisinde, ilgili birimlerce dahili yazı ekinde Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığına gönderilecektir.
Aylıksız İzin Talepleri
Bu yönerge hükümlerince aylıksız izin talebinde bulunan personelin dilekçe, bilgi ve belgeleri ile birim amirinin, memurun bu talebine esas görüşü, ilgili birimlerce dahili yazı ekinde Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığına gönderilecektir.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Yıllık İzinler
Yıllık İzin Süreleri
(1) Memurlara;
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 102 nci maddesi gereği, hizmeti 1 yıldan 10 yıla kadar (on yıl dâhil) olanlar için 20 gün; hizmeti on yılda fazla olanlar için 30 gün yıllık izin verilmekle birlikte, zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için ikişer gün eklenebilir.
b) Memurlara yıllık izinlerine ilave olarak gidiş dönüş için azami 2 şer gün olmak üzere 4 günlük yol izini, izin hakkının az ve izinin geçirileceği yerin uzak olması gibi çok zorunlu ender durumlarda izi vermeye yetkili amirin gerek ve uygun görmesi halinde kullandırılacak olup, bu iznin verilmesi olağan hale getirilemez.