Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır. Konsolide metin çalışmaları ilgili kaynak güncellendikçe sağlanabilmektedir.
Sayı: 40302675 - 000 - 2015-0-11477
Konu: Sözleşmeli Personel İstihdam Süreçleri Yönergesi
MÜSTEŞARLIK MAKAMINA
Bilindiği üzere; Müsteşarlığımızda, 3238 sayılı Kanunun 8 inci maddesinin 3 üncü fıkrasına göre istihdam edilecek Sözleşmeli Personelin; seçimi, işe alınmasındaki usul ve esasları, “Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nda Çalıştırılacak Sözleşmeli Personel Hakkında Hizmet Sözleşmesi Esasları” ile ilgili 2010/285 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’na dayanılarak hazırlanan “Kadro Karşılıksız Personelin İşe Alınma Yönergesi” hükümleri ile yürütülmektedir.
Ancak, Sözleşmeli personel çalıştırılması ile ilgili söz konusu Bakanlar Kurulu Kararında yapılan değişiklikler (2014/5962 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile) ve zaman içerisinde Yönergenin ihtiyaca cevap vermekte yetersiz kalması nedeniyle anılan Yönergenin revize edilmesine ihtiyaç duyulmuştur.
Uygun görüldüğü takdirde, Ek'li “Sözleşmeli Personel İstihdam Süreçleri Yönergesi”nin yürürlüğe konması hususunu;
tensiplerinize arz ederim.
Kadro Karşılıksız Personelin İşe Alınma Yönergesi
Amaç
(1) Savunma Sanayii Müsteşarlığında özel bilgi ve ihtisas gerektiren konularda çalıştırılacak Sözleşmeli Personelin işe alınmasındaki usul ve esasları düzenlemektir.
Kapsam
(1) Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nda, 3238 sayılı Kanunun 8 inci maddesinin 3 üncü fıkrasına göre çalıştırılacak Sözleşmeli Personeli kapsar.
Dayanak
(1) Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nda Çalıştırılacak Sözleşmeli Personel Hakkında Hizmet Sözleşmesi Esasları ile ilgili 2010/285 sayılı Bakanlar Kararı’na dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
(1) Bu Yönergede geçen;
Birim Amiri: Savunma Sanayii Müsteşarlığı Daire Başkanları ile I. Hukuk Müşavirini,
Sınav: Yazılı ve sözlü veya yanlızca sözlü olarak yapılan Giriş Sınavını,
Komisyon: Giriş Sınavını yapmak/yaptırmak üzere Müsteşar tarafından teşkil ettirilen Giriş Sınavı Komisyonunu,
Müsteşarlık: Savunma Sanayii Müsteşarlığını,
Müsteşar: Savunma Sanayii Müsteşarını,
SGK: Sosyal Güvenlik Kurumunu,
Sözleşmeli Personel: 3238 sayılı Kanunun 8 inci maddesinin 3 üncü fıkrası ve 2010/285 sayılı Bakanlar Komisyonu Kararıkapsamında, Savunma Sanayii Müsteşarlığında, özel bilgi ve ihtisas gerektiren konularda, çalıştırılacak Proje Mühendisi, Bilgi Yönetimi Uzmanı, Proje Asistanı ile Yönetici Asistanı pozisyonunda çalıştırılacak personeli,
ifade eder.
BİRİNCİ BÖLÜM
İstihdamda Aranacak Şartlar
Aranacak Şartlar
(1) Sözleşmeli pozisyonlara başvurularda aşağıda belirtilen; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen genel şartları ile Müsteşarlık özel şartları aranır:
A) Genel şartlar:
1. Türk Vatandaşı olmak,
2. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
3. (Değişik: 23/1/2008-5728/317 md.) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
4. Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
5. 657 Sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
şartları taşımak.
B) Özel Şartlar:
1. Proje Mühendisi pozisyonu: Bu pozisyon için aşağıda belirtilen şartlar aranır,
a) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerli olan ve giriş sınavı duyurusunda belirtilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puan türü / türlerinde en az 70 puana sahip olmak.
b) Son başvuru tarihi itibarıyla, iki yıl içerisinde yapılmış Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) İngilizce alanında en az (C) seviyesinde puana veya dil yeterliği bakımından bunlara denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdan bu puanlara eşdeğer geçerli bir puana sahip olmak.
c) En az dört yıllık eğitim veren mühendislik ve mühendislik-mimarlık fakültelerinin Müsteşarlık tarafından sınav ilanında belirtilecek öğrenim bölümlerinden veya bu öğrenim bölümlerine denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birinden mezun olmak.
ç) Yurt içi ve yurt dışı seyahat engeli bulunmamak,
d) Bu pozisyon için iki yıl iş tecrübesi aranması halinde; bu Yönergeye Ek’li (Ek-1) usulu dairesinde doldurulacak “ İş Tecrübesi Beyannamesi” ile beyana uygun olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) internet sitesi kayıtlarından alınacak sigortalı hizmet dökümü belgesi başvuru sistemine müraacaat aşamasında eklenecektir. Sınav sonucunda başarılı olup atanmaya hak kazanan adaylar iş tecrübesine ait işyeri yetkilisince imzalı belge ile bu hizmetlerine ait SGK yetkililerince onaylı hizmet dökümü belgesi Müsteşarlıkça ayrıca istenir.