BİRİNCİ BÖLÜM
Başlangıç Hükümleri
Amaç
(1) Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Bilim Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin amacına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına ve bu organların görevlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.
Kapsam
(1) Bu Yönetmelik; Antalya Bilim Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin amacına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına ve bu organların görevlerine ilişkin hükümleri kapsar.
Dayanak
(1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendi ile 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
(1) Bu Yönetmelikte geçen;
a) Merkez: Antalya Bilim Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezini,
b) Müdür: Merkezin Müdürünü,
c) Rektör: Antalya Bilim Üniversitesi Rektörünü,
ç) Senato: Antalya Bilim Üniversitesi Senatosunu,
d) Üniversite: Antalya Bilim Üniversitesini,
e) Yönetim Kurulu: Merkezin Yönetim Kurulunu,
ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Merkezin Amacı ve Faaliyet Alanları
Merkezin amacı
(1) Merkezin amacı; Üniversitenin lisans ve lisansüstü eğitim programları dışında kalan, toplum hizmetine sunulan eğitim programlarının geliştirilmesi, yürütülmesi ve koordinasyonunu sağlamaktır.
Faaliyet alanları
(1) Merkezin faaliyet alanları şunlardır:
a) Üniversitenin bilgi birikiminin toplumla paylaşılması amacıyla sürekli eğitim programları geliştirmek ve yürütmek.
b) Kamu, özel ve uluslararası kurum ve kuruluşlardan gelen eğitim taleplerini değerlendirmek, projelendirmek ve yürütmek.
c) Üniversite tarafından düzenlenen tüm sürekli eğitim programlarını, Senato ve Yönetim Kurulunca belirlenen süreçlere ve ilgili mevzuat hükümlerine uygunluğu açısından değerlendirmek ve bu konuda Rektörlüğe görüş bildirmek.
ç) Üniversitenin sürekli eğitim programlarının başarıyla yürütülmesi için Üniversite birimleri ve diğer kurum ve kuruluşlar ile arasındaki koordinasyonu sağlamak.
d) Rektörlükçe önerilen veya Yönetim Kurulunca kararlaştırılan diğer faaliyetleri gerçekleştirmek.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Merkezin Yönetim Organları ve Görevleri
Merkezin yönetim organları
(1) Merkezin yönetim organları şunlardır:
a) Müdür.
b) Yönetim Kurulu.
Müdür
(1) Müdür, Merkezin faaliyet alanları ile ilgili çalışmaları bulunan Üniversitenin öğretim elemanları arasından Rektör tarafından üç yıl için görevlendirilir. Görev süresi sona eren Müdür yeniden görevlendirilebilir. Müdür, çalışmalarında kendisine yardımcı olmak üzere en fazla iki kişiyi müdür yardımcısı olarak görevlendirilmek üzere Rektörün onayına sunar. Müdürün görevi başında olmadığı zamanlarda yerine yardımcılarından birisi vekâlet eder.
Müdürün görevleri
(1) Müdürün görevleri şunlardır:
a) Merkezi temsil etmek.
b) Merkezin çalışmalarının düzenli olarak yürütülmesini sağlamak.
c) Yönetim Kurulu kararlarını uygulamak.
ç) Merkezin yıllık faaliyet raporunu ve bir sonraki yıla ait çalışma programını hazırlamak ve Yönetim Kurulunun onayını aldıktan sonra Rektöre sunmak.
Yönetim Kurulu
(1) Yönetim Kurulu; Müdür, müdür yardımcıları ile Rektör tarafından Üniversite öğretim üyeleri arasından görevlendirilen üç üye dahil olmak üzere en fazla altı üyeden oluşur. Yönetim Kurulu üyelerinin görev süresi üç yıldır. Görev süresi dolan üyeler yeniden görevlendirilebilir. Süresi bitmeden ayrılan üyelerin yerine, aynı usulle yenileri görevlendirilir. Yönetim Kurulu, Müdürün daveti üzerine en az ayda bir kez üyelerinin salt çoğunluğu ile toplanır ve kararlar katılan üyelerin oy çokluğu ile alınır.
Yönetim Kurulunun görevleri
(1) Yönetim Kurulunun görevleri şunlardır:
a) Merkezin faaliyetleriyle ilgili eğitim programlarının hazırlanması ve planlanması, katılım koşullarının belirlenmesi, eğitim verecek birimlerle gerekli koordinasyonun sağlanması konularında kararlar almak.
b) Faaliyet dönemi sonunda hazırlanan yıllık faaliyet raporunun düzenlemesine ilişkin esasları tespit etmek, sunulan yıllık faaliyet raporunu ve bir sonraki yıla ait çalışma programını değerlendirmek.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
Personel ihtiyacı
(1) Merkezin akademik, teknik ve idari personel ihtiyacı, 2547 sayılı Kanunun 13 üncü maddesi uyarınca, Rektör tarafından görevlendirilen personel ile karşılanır.
Harcama yetkilisi
(1) Merkezin harcama yetkilisi Müdürdür.
Hüküm bulunmayan haller
(1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde 2547 sayılı Kanun ile ilgili diğer mevzuat hükümleri uygulanır.
Yürürlükten kaldırılan yönetmelik
(1) 25/2/2013 tarihli ve 28570 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Uluslararası Antalya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.
Yürürlük
(1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
(1) Bu Yönetmelik hükümlerini Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü yürütür.