BİRİNCİ BÖLÜM
Başlangıç Hükümleri
Amaç
(1) Bu Yönetmeliğin amacı; Diyanet Akademisinde mesleki eğitime alınacak aday din görevlilerinin disiplin işlemleri, verilecek disiplin cezaları, disiplin soruşturması usul ve esasları ile Akademi Disiplin Kurulunun oluşum, işleyiş ve çalışmalarına ilişkin hususları belirlemektir.
Kapsam
(1) Bu Yönetmelik, aday din görevlilerinin disiplin iş ve işlemlerini kapsar.
Dayanak
(1) Bu Yönetmelik, 22/6/1965 tarihli ve 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunun 10/A maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
(1) Bu Yönetmeliğin uygulanmasında;
a) Aday din görevlisi: 22/6/1965 tarihli ve 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunun 10/A maddesine göre Diyanet Akademisinde müezzin-kayyım, imam-hatip, Kur’an kursu öğreticisi ve vaizlik mesleki eğitimine alınanları,
b) Akademi: Diyanet Akademisi merkez birimi ile taşra teşkilatındaki dinî yüksek ihtisas merkezleri, dinî ihtisas merkezleri ve eğitim merkezlerinden oluşan birimleri,
c) Akademi Başkanı: Diyanet Akademisi Başkanını,
ç) Akademi Başkanlığı: Diyanet Akademisi merkez birimini,
d) Akademi merkezleri: Dinî yüksek ihtisas merkezleri, dinî ihtisas merkezleri ve eğitim merkezlerini,
e) Başkan: Diyanet İşleri Başkanını,
f) Başkanlık: Diyanet İşleri Başkanlığını,
g) Diyanet Akademisi müdürü: Akademi merkezleri müdürlerini,
ğ) İlişik kesme: Aday din görevlisine, Akademiden çıkarıldığının yazı ile bildirilmesini,
h) Kınama: Aday din görevlisine, tutum ve davranışlarında kusurlu olduğunun yazı ile bildirilmesini,
ı) Mesleki eğitim: Diyanet İşleri Başkanlığının din hizmetleri sınıfına ait unvanlarla ihdas edilen pozisyonlarına atanacak aday din görevlilerine atama yapılıncaya kadarki dönemi kapsayacak şekilde verilen mesleğe yönelik eğitimi,
i) Uyarma: Aday din görevlisinin, tutum ve davranışlarında daha dikkatli olması gerektiğinin yazı ile bildirilmesini,
ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Disiplin Cezası Vermeye Yetkili Makamlar ve Akademi Disiplin Kurulu
Disiplin cezası vermeye yetkili makamlar
(1) Uyarma ve kınama cezalarını gerektiren durumlarda aday din görevlilerine uyarma ve kınama disiplin cezalarını vermeye, Diyanet Akademisi müdürü, bulunmaması hâlinde bu kadroya görevlendirilenler veya bu görevleri vekâleten yürütenler yetkilidir.
(2) İlişik kesme cezasını gerektiren durumlarda Akademi Disiplin Kurulunun bu yöndeki kararı üzerine aday din görevlisine ilişik kesme cezasını vermeye Başkan yetkilidir.
Akademi Disiplin Kurulunun oluşumu
(1) Akademi Disiplin Kurulu; Başkanın onayıyla, Akademi Başkanın başkanlığında Akademi Başkanlığından iki daire başkanı, Başkanlık İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ve Hukuk Müşavirliğinden birer daire başkanı ile Rehberlik ve Teftiş Başkanlığından bir asıl ve bir yedek üyeden oluşur.
(2) Akademi Disiplin Kurulunun sekretarya iş ve işlemleri, Akademi Başkanlığının ilgili daire başkanlığı tarafından yürütülür.
Akademi Disiplin Kurulunun görevleri ve çalışma usulü
(1) Akademi Disiplin Kurulu, ilişik kesme cezasını gerektiren eylemlerin varlığı hâlinde aday din görevlilerinin ilişiğinin kesilmesine karar verir.
(2) Akademi Disiplin Kurulu, aday din görevlilerine verilen uyarma ve kınama cezalarına karşı itirazları değerlendirir.
(3) Akademi Disiplin Kurulu, Akademi Başkanının çağrısı üzerine belirlenecek yer, gün ve saatte toplanır.
(4) Toplantı gündeminin hazırlanması, ilgililere duyurulması, çalışmaların düzenli yürütülmesi, Akademi Disiplin Kurulu başkanı tarafından sağlanır.
(5) Akademi Disiplin Kurulu, üye tam sayısı ile toplanır, kararlar çoğunluk ile alınır. Oyların eşitliği hâlinde Akademi Disiplin Kurul başkanının bulunduğu taraf çoğunluk sayılır.
(6) Toplantılara asıl üyelerin katılamadığı hâllerde vekilleri veya yedek üyeler katılır.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Disiplin Suç ve Cezaları
Uyarma
(1) Aday din görevlilerine, uyarma cezası verilmesini gerektiren eylemler şunlardır:
a) Akademi merkezlerinin taşınır veya taşınmaz eşyasını ve çevresini kirletmek, araç ve gereçleri özensiz kullanmak.
b) Akademi merkezlerinin sınırları içinde herhangi bir yeri, izinsiz olarak amacı dışında kullanmak veya kullanılmasına yardımcı olmak ya da Akademi merkezlerinde kazanç getirici faaliyetlerde bulunmak.
c) Mesleki eğitim derslerinin ve ders dışı faaliyetlerin akışını ve düzenini bozacak davranışlarda bulunmak.
ç) Mesleki eğitim dersleri ile ilgili araç-gereci yanında bulundurmamak, bulundurulması yönündeki uyanlara aldırmamak.
d) Kendisine verilen ödev ve görevleri yapmamak.
e) Kılık-kıyafet konusunda ilgili mevzuat hükümleri ile din görevliliği vakar ve temsiline uymamak.
f) Kişisel hijyen ve bakımına özen göstermemek.
g) Kurum itibarına zarar verecek, eğitimi ve Akademi merkezlerinin işleyiş ve huzurunu olumsuz yönde etkileyecek söylem, tutum ve davranışlarda bulunmak.
ğ) Akademi merkezlerinde düzenlenen ders, etüt, konferans ve mesleki uygulamalara özürsüz olarak geç katılmayı veya erken ayrılmayı alışkanlık hâline getirmek.
h) Personel veya diğer kişilere karşı kaba ve saygısız davranmak.
ı) Yukarıdaki bentlerde belirtilenlere, nitelik ve ağırlıkları itibarıyla benzer tavır, davranış ve eylemlerde bulunmak.
Kınama
(1) Aday din görevlilerine, kınama cezası verilmesini gerektiren eylemler şunlardır:
a) Akademi merkezlerinin araç-gereç veya eşyasını izinsiz olarak Akademi merkezlerinin dışına çıkarmak.
b) Akademi merkezlerinin taşınır veya taşınmaz eşyasına, araç ve gereçlerine kasıtlı olarak zarar vermek.
c) Görevlilerin görevlerini yapmasına engel olmak.
ç) Eğitim faaliyetlerinin yürütülmesini engellemek.
d) Kopya çekmek veya çekilmesine yardımcı olmak.
e) Akademi merkezlerine izinsiz olarak yabancı kişilerin girişini sağlamak.
f) Kurum itibarına, temsil edeceği görevin saygınlığına zarar verecek; eğitimi olumsuz yönde etkileyecek şekilde sosyal medya veya diğer bilişim araçları üzerinden paylaşımda bulunmak.
g) Üzerinde kumar oynamaya yarayan araç-gereç bulundurmak.
ğ) Din görevlisi sıfatı ile bağdaşmayacak ortamlarda bulunmak.
h) Disiplin soruşturmalarının yürütülmesini engelleyecek tutum ve davranışlarda bulunmak.
ı) Akademi merkezlerindeki görevlilerin ve Akademi Disiplin Kurulunun çağrılarına özürsüz olarak uymamak ve/veya çağrı yazılarını almaktan kaçınmak.
i) Bir eğitim dönemi içinde geçerli bir mazereti olmaksızın en fazla iki gün devamsızlık yapmak.
j) Yukarıdaki bentlerde belirtilenlere, nitelik ve ağırlıkları itibarıyla benzer tavır, davranış ve eylemlerde bulunmak.
İlişik kesme
(1) Aday din görevlilerine, ilişik kesme cezası verilmesini gerektiren eylemler şunlardır:
a) İslam dininin temel bilgi kaynakları, metodolojisi ve tarihi tecrübesine aykırı fikirler ile dinî istismar ve tedhiş hareketlerine ait düşüncelerin propagandasını yapmak.
b) Ahlaka aykırı tutum ve davranışlarda bulunmak ya da başkalarını bu gibi tutum ve davranışlara teşvik etmek.
c) Dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrımcılığa yönelik tutum ve davranışlarda bulunmak.
ç) Kendi yerine başkasını sınava sokmak veya başkasının yerine sınava girmek.
d) Din görevlisi vakar ve saygınlığına zarar verecek ortamlarda bulunmayı alışkanlık hâline getirmek veya arkadaşlarını böyle ortamlarda bulunmaya zorlamak.
e) Eğitim ortamında siyasi, ideolojik ve zararlı dinî akımlar ile benzeri oluşumların görüşleri doğrultusunda faaliyetlerde bulunmak.
f) Eğitim sürecinde siyasi partiye üye olmak, siyasi partilerden herhangi birini veya onların tutum ve davranışını övmek veya yermek.
g) Yasa dışı örgüt ve kuruluşlarla, iltisak, irtibat ve aidiyet sayılacak söylem ve eylemlerde bulunmak.
ğ) Personel veya diğer eğitim görenlerin şeref ve haysiyetini zedeleyen sözlü veya yazılı eylemlerde bulunmak, bunlara karşı cebir ve şiddet kullanmak.
h) Kumar oynamak veya oynatmak.
ı) Alkollü içecekler bulundurmak, temin etmek veya içmek.
i) Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak, taşımak, bulundurmak, imal etmek, satmak, satın almak, başkalarına vermek ve ticaretini yapmak.
j) Hırsızlık yapmak, yaptırmak veya yapılmasına yardımcı olmak.
k) Cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan birini işlemek.
l) Akademi merkezlerinde ateşli silah ve mermi ile saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel olarak yapılmış diğer aletleri, patlayıcı maddeleri taşımak, bulundurmak ya da kullanmak.
m) Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, böyle bir örgütü yönetmek veya bu amaçla kurulan örgüte üye olmak, üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak veya yardım etmek.
n) Türk Bayrağına, sancağına, ülkeyi, milleti ve devleti temsil eden sembollere, milli ve manevi değerlere saygısızlık etmek, bunları söz, yazı, resim veya başka bir şekilde aşağılamak.
o) Bir eğitim dönemi içinde geçerli bir mazereti olmaksızın kesintisiz üç gün toplamda beş gün veya daha fazla devamsızlık yapmak.
ö) Diyanet Akademisi Mesleki Eğitim Yönetmeliğinin 27 nci maddesinin ikinci fıkrası hükmü saklı kalmak kaydıyla geçerli bir mazereti olsa dahi bir dönemde toplam yedi gün derslere devam etmemek.
p) Yukarıdaki bentlerde belirtilenlere, nitelik ve ağırlıkları itibarıyla benzer tavır, davranış ve eylemlerde bulunmak.
Disiplin suçunun tekerrürü
(1) Aday din görevlisinin uyarma cezası verilmesine sebep olmuş bir eyleminin tekerrüründe veya farklı eylemleri sebebiyle verilen uyarma cezasının üçüncü uygulamasında aday din görevlisine kınama cezası verilir.
(2) Hakkında iki defa kınama cezası verilmiş olan aday din görevlisine, üçüncü kez kınama cezasını gerektiren bir fiil işlemesi hâlinde ilişik kesme cezası verilir.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Disiplin Soruşturması, Disiplin Cezalarının Uygulanması ve Diğer Hususlar
İşleme konulmayacak ihbar ve şikâyetler
(1) Aday din görevlisi hakkında;
a) Belli bir konuyu içermeyen veya somut delile dayanmayan,
b) Başvuru sahibinin adı, soyadı, imzası ile iletişim bilgisi bulunmayan,
c) Daha önceden şikâyet konusu yapılıp sonuçlanan hususlarda yeni delil içermeyen,
ç) Henüz sonuçlanmamış bir soruşturma ile aynı konuyu içeren,
d) Akıl hastalığı sebebiyle vesayet altına alınanlar veya henüz vesayet altına alınmamış olmakla birlikte bu hastalığa düçar oldukları sağlık kurulu raporu ile belirlenenlerce yapılmış olan,
ihbar ve şikâyetler işleme konulmaz.
(2) Birinci fıkranın (b) bendinde yazılı şartları taşımayan ihbar ve şikâyetlerin somut delillere dayanması veya fiilin işlendiğine dair kuvvetli şüphe bulunması durumunda, konu hakkında re’sen disiplin soruşturmasına başlanır.
Soruşturmanın açılması
(1) Disiplin soruşturması;
a) Uyarma ve kınama cezasını gerektiren hâllerde Diyanet Akademisi müdürü, bulunmaması hâlinde bu kadroya görevlendirilenler veya bu görevleri vekâleten yürütenler tarafından,
b) İlişik kesme cezasını gerektiren hâllerde Diyanet Akademisi müdürünün bildirimi üzerine Başkanlık tarafından,
başlatılır.
(2) Disiplin soruşturmaları, şikâyet veya ihbar üzerine ya da re’sen başlatılabilir.
(3) Başkanlığa gelen şikâyet dilekçeleri ve bu Yönetmelik hükümlerine göre geçerliliği olan her türlü ihbar, değerlendirilmek üzere aday din görevlisinin bağlı bulunduğu ilgili Akademi merkezine gönderilir.
Soruşturmanın süresi ve zamanaşımı
(1) Bu Yönetmelik kapsamındaki disiplin soruşturmasına, eylemlerin işlendiğinin öğrenildiği tarihten itibaren;
a) Uyarma ve kınama cezasını gerektiren hâllerde bir ay,
b) İlişik kesme cezasını gerektiren hâllerde üç ay,
içinde başlanılması gerekir. Aksi hâlde disiplin cezası verme yetkisi zamanaşımına uğrar.
(2) Disiplin soruşturması onay tarihinden itibaren;
a) Uyarma ve kınama cezasını gerektiren hâllerde yirmi gün,
b) İlişik kesme cezasını gerektiren hâllerde otuz gün,
içinde sonuçlandırılır. Zorunlu hâllerde soruşturmayı açan makam onayıyla on gün ek süre verilebilir.
(3) Disiplin cezasını gerektiren eylemlerin işlendiği tarihten itibaren, en geç iki yıl içinde disiplin cezası verilmediği takdirde disiplin cezası verme yetkisi zamanaşımına uğrar.
Soruşturmanın yapılış şekli
(1) Soruşturmanın gizliliği esastır.
(2) Disiplin soruşturması için isnat edilen eyleme göre Diyanet Akademisi müdürü veya Başkanlık, disiplin soruşturmasını yürütmek üzere bir veya birden fazla soruşturmacı tayin edilebilir.
(3) Akademi Disiplin Kuruluna üye olanlar, soruşturmacı olarak görevlendirilemez.
(4) Soruşturmacı tanık dinleyebilir, keşif yapabilir ve mesleğinin gerektirdiği bilgiyle çözümlenmesi mümkün olan konular hariç olmak üzere bilirkişiye başvurabilir.
(5) Soruşturma işlemleri tutanakla tespit olunur. Tutanak; işlemin nerede ve ne zaman yapıldığı, işlemin mahiyeti, kimlerin katıldığı, ifade alınmış ise soruları ve cevapları belirtecek şekilde düzenlenir ve soruşturmacı, ifade sahibi ve yapılmış ise keşif sırasında hazır bulunanlarca imzalanır. İfade alınırken tanığa ve bilirkişi tayini durumunda bilirkişiye yemin ettirilir; tanığın hüviyeti, adresi ve benzeri açıklayıcı bilgiler belirtilir.
(6) İlgili personel, soruşturmacıların istedikleri her türlü bilgi, dosya ve başka belgeleri hiçbir gecikmeye mahal bırakmaksızın verir ve istenecek yardımları yerine getirir.
(7) Hakkında disiplin soruşturması açılan aday din görevlisinin soruşturma esnasında ifadesi alınır. İfadesinde hakkında isnat edilen eylemin/eylemlerin neler olduğu açıkça sorulur.
(8) İfade vermek üzere gelen aday din görevlisi, ifadesini sözlü olarak verebileceği gibi yazılı olarak da sunabilir. Yazılı ifade verildikten sonra soruşturmacı ek somlar yöneltebilir.
(9) Disiplin soruşturması, aday din görevlisinin kendini gereği gibi savunmasına imkân verecek şekilde yürütülür.
(10) Soruşturmacı, hakkında soruşturma açılan aday din görevlisi ve eylemlerle sınırlı olmak üzere soruşturmayı yürütür ve tamamlar. Disiplin soruşturması esnasında soruşturulan eylemin dışında başka disiplin suçlarının işlendiği veya aynı suç kapsamında başka kişilerin de soruşturmaya dâhil edilmesi gerektiğinin tespit edilmesi hâlinde soruşturmacı, durumu yetkili makama yazılı olarak bildirir. Kendisine yazılı olarak ek soruşturma izni verildiği takdirde bu konularda da soruşturma yapabilir.
(11) Aday din görevlisinin, disiplin suçunu işledikten sonra Akademi merkezini değiştirmiş bulunması ya da Akademi merkezinden her ne sebeple olursa olsun ayrılmış olması, soruşturma açılmasına, devamına ve gerekli kararların alınmasına engel teşkil etmez.
(12) İlişik kesme cezasını gerektiren eylemlerin varlığı hâlinde soruşturmacı; disiplin soruşturması süresince, aday din görevlisinin Akademi merkezinin değiştirilmesi hususunda Akademi Başkanlığına teklifte bulunabilir.
Soruşturma raporu
(1) Soruşturmacı, disiplin soruşturması sonuçlandığında bir rapor düzenler. Raporda soruşturma onayı, soruşturmaya başlama tarihi, soruşturulanın kimliği, isnat edilen suç konuları, soruşturmanın safhaları, deliller ve alınan ifade özetlenir. İsnat edilen suçun sabit olup olmadığı değerlendirilir ve gerekli disiplin cezası teklif edilir. Soruşturmayla ilgili belgelerin aslı veya onaylı suretleri bir dizi pusulasına bağlanarak rapora eklenir.
(2) Diyanet Akademisi müdürü tarafından görevlendirilen soruşturmacının hazırladığı soruşturma raporu Diyanet Akademisi müdürüne; Başkanlıkça görevlendirilen soruşturmacının hazırladığı soruşturma raporu ise Akademi Başkanlığına havale edilmek üzere Başkana, dosya ile birlikte tevdi edilir.
Savunma hakkı
(1) Hakkında soruşturma yapılan aday din görevlisine savunma hakkı tanınmadan disiplin cezası verilemez. Savunma, disiplin soruşturması sürecinin son aşamasında;
a) Uyarma ve kınama cezasını gerektiren eylemlerin varlığı hâlinde Akademi merkezi müdürü, bulunmaması hâlinde bu kadroya görevlendirilenler veya bu görevleri vekâleten yürütenler tarafından,
b) İlişik kesme cezasını gerektiren eylemlerin varlığı hâlinde Akademi Başkanı tarafından,
istenir.
(2) Aday din görevlisi hakkındaki iddialar, bu iddiaların dayandığı deliller, isnat edilen fiil veya hâllerin hukuki nitelendirmesi belirtilerek savunma istenir.
(3) Hazırlanan soruşturma raporu üzerine aday din görevlisi, üç günden az olmamak üzere verilen süre içinde veya belirtilen bir tarihte savunmasını yapar. Savunma istemine ilişkin yazıda, süresi içinde yapılmaması hâlinde savunma hakkından vazgeçilmiş sayılacağı belirtilir.
(4) İlişik kesme cezasını gerektiren eylemlerin varlığı hâlinde Akademi Başkanı tarafından savunma alındıktan sonra soruşturma dosyası görüşülmek üzere Akademi Disiplin Kuruluna sevk edilir.
(5) Hakkında ilişik kesme cezası teklif edilen aday din görevlisi, Akademi Disiplin Kurulunun karar toplantısına davet edilerek kendisine son olarak sözlü savunma hakkı verilir.
Soruşturma raporlarının değerlendirilmesi ve disiplin cezalarının verilmesi
(1) Soruşturma dosyasını inceleyen Akademi Disiplin Kurulu/Diyanet Akademisi müdürü, eksik gördüğü hususlarda soruşturma işlemlerinin tamamlanmasını aynı soruşturmacıdan isteyebilir.
(2) Disiplin cezasına dair teklifle ilgili savunmanın alındığı tarihten itibaren, Diyanet Akademisi müdürü en geç on gün içinde cezayı tayin eder. Diyanet Akademisi müdürü, teklif edilen cezayı aynen kabul edebileceği gibi daha alt bir disiplin cezasına veya ceza verilmesine yer olmadığına karar verebilir.
(3) İlişik kesme cezasına dair teklifle ilgili savunmanın alındığı tarihten itibaren, Akademi Disiplin Kurulu en geç yirmi gün içinde teklif edilen cezayı görüşerek kabul veya reddeder. Kurulun ayrı bir ceza tayini yetkisi yoktur. Kumlun teklif edilen cezayı reddetmesi durumunda disiplin cezası vermeye yetkili makam daha alt bir disiplin cezasına veya ceza verilmesine yer olmadığına karar verebilir.
(4) Akademi Disiplin Kumlu veya Diyanet Akademisi müdürü, disiplin cezaları hakkında karar verirken, eylemin ağırlığını, soruşturulan aday din görevlisinin daha önce bir disiplin cezası alıp almadığını, davranış, tavır ve hareketlerini, işlediği fiil ve yaptığı hareket dolayısıyla pişmanlık duyup duymadığını dikkate alır.
Ceza soruşturması veya kovuşturmasının disiplin soruşturmasına etkisi
(1) Aynı eylemden dolayı aday din görevlisi hakkında Cumhuriyet savcılığında soruşturmaya veya ceza mahkemesinde kovuşturmaya başlanmış olması, disiplin soruşturmasını geciktirmez. Aday din görevlisinin yargı kararlarıyla mahkûm olması veya olmaması hâlleri, ayrıca disiplin cezasının uygulanmasına engel olmaz.
Disiplin cezalarının uygulanması
(1) Disiplin cezaları, ceza vermeye yetkili makam tarafından verildikleri tarihten itibaren uygulanır.
Cezaların bildirilmesi
(1) İlişik kesme cezaları, Başkanlık İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ile aday din görevlisinin bağlı bulunduğu Akademi merkezine bildirilir.
(2) Verilen disiplin cezaları, 11/2/1959 tarihli ve 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre ilgili aday din görevlisine tebliğ edilir.
Disiplin cezalarına karşı başvuru yolları
(1) Aday din görevlilerine verilen disiplin cezaları geri alınamaz.
(2) Süresi içinde itiraz edilmeyen uyarma ve kınama disiplin cezaları kesinleşir. Diyanet Akademisi müdürü tarafından verilen uyarma ve kınama cezalarına karşı Akademi Disiplin Kuruluna on beş gün içinde itiraz edilebilir. İtiraz, on beş gün içinde kesin olarak karara bağlanır. İtirazı inceleyen Akademi Disiplin Kurulu, verilen cezayı kabul veya ret edebilir. Kınama cezasına itirazın kabulü durumunda ilgili Diyanet Akademisi müdürü, aday din görevlisi hakkında daha alt bir disiplin cezası verebilir. Diyanet Akademisi müdürünün bu fıkra gereğince verdiği ceza kesindir.
(3) Bu Yönetmelik hükümleri gereğince verilen uyarma, kınama ve ilişik kesme disiplin cezalarına karşı idari yargı yoluna başvurulabilir.
BEŞİNCİ BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
Disiplin cezalarının özlük dosyasına işlenmesi ve silinmesi
(1) Disiplin cezaları ilgili aday din görevlisinin özlük dosyasına işlenir ve Akademi Bilgi Yönetim Sistemine kaydedilir.
(2) Aday din görevlilerinden uyarma ve kınama cezası alanların mesleki eğitimlerde başarılı olması durumunda, aldıkları uyarma ve kınama disiplin cezaları atanmalarına engel teşkil etmez.
(3) Aday din görevlilerinin, mesleki eğitim süresince aldıkları uyarma ve kınama cezaları, eğitimlerine uygun pozisyonlara atandıkları andan itibaren, ilgilinin müracaatı aranmaksızın tamamen silinir ve bütün sonuçlarıyla ortadan kalkar.
Dosya teslimi
(1) Disiplin soruşturmasına ait dosyalar dizi pusulasıyla birlikte teslim edilir ve alınır. Dizi pusulasının altında teslim eden ve alanın imzaları bulunur.
Yürürlük
(1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
(1) Bu Yönetmelik hükümlerini Diyanet İşleri Başkanı yürütür.