Dosya olarak kaydet: PDF - WORD

Ekler

Görüntüleme Ayarları:
Bu doküman Resmi Gazete dışında bir kaynakta yayınlanmıştır.

KARAR: Yetkilendirme Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.

5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 6’ncı maddesinin birinci fıkrasının (g) ve (v) bentleri, 28/5/2009 tarihli ve 27241 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliği’nin 19’uncu maddesinin birinci fıkrası ve 27’nci maddesinin birinci fıkrası ile 27/6/2016 tarihli ve 2016/9067 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda;

1- “Elektronik Haberleşme Hizmet, Şebeke ve Altyapılarının Tanım, Kapsam ve Süreleri” düzenlemesinin “Sayısı Sınırlandırılmamış Kullanım Hakkı Kapsamında Sunulan Kaynak Tahsisi İçeren Hizmetler” bölümünün 2.1 GMPCS Mobil Telefon Hizmeti kısmına işbu Kurul Kararı tarihi itibarı ile yürürlüğe girmek üzere aşağıdaki maddenin eklenmesi:

“3. Yetkilendirme süresi on beş (15) yıldır.”

2- “Elektronik Haberleşme Hizmet, Şebeke ve Altyapılarının Tanım, Kapsam ve Süreleri” düzenlemesinin “Sayısı Sınırlandırılmamış Kullanım Hakkı Kapsamında Sunulan Kaynak Tahsisi İçeren Hizmetler” bölümünün 2.2 OKTH Ortak Kullanımlı Telsiz Hizmeti kısmının işbu Kurul Kararı tarihi itibarı ile yürürlüğe girmek üzere aşağıdaki şekilde değiştirilmesi:

“Ortak Kullanımlı Telsiz Hizmeti, analog ve/veya sayısal teknolojiler kullanılarak aynı sistem içerisinde bir veya birden fazla kapalı kullanıcı grubunu barındıran, en az bir merkez telsiz veya aktarıcı (role) ve yeteri kadar abone telsiz cihazından oluşan, tek ve/veya çift yönlü olarak ses, veri ve optimize paket veri, mesaj, çağrı, görüntü vb. hizmetlerin abonelere sunulmasını içeren, hücresel ve/veya hücresel olmayan, yerel ve/veya bölgesel bazda sunulabilen elektronik haberleşme hizmetini ve ilgili altyapının kurulup işletilmesini kapsar. İşletmeciye, hizmet sunumuna ilişkin tek bir yetki belgesi düzenlenir.

1. İşletmeci, hizmet sunumu kapsamında elektronik haberleşme altyapısı kurup işletebileceği gibi, altyapı ihtiyaçlarını OKTH işletmecileri de dâhil olmak üzere diğer işletmecilerden temin etme hakkına sahiptir.

2. İşletmeci kendisine Kurum tarafından tahsis edilmiş frekans kanallarını, frekansın kullanım hakkının verildiği alanda tekrarlayabilir, tekrarlayarak kullandığı frekans kanallarının kullanımını sonlandırabilir ve/veya role yer değişikliği yapabilir. Ancak, işletmeci frekans tekrarına ilişkin role altyapısının kurulması/kaldırılması, tekrarlayarak kullanacağı simpleks frekansın kullanılmaya başlanması/kullanımının sonlandırılması ve/veya role yer değişikliğinin yapılmasını müteakip, ilgili OKTH Bildirim Formlarıyla yaptığı bildirimler kapsamında takip eden ayın son iş gününe kadar Kuruma bildirmekle yükümlüdür. İşletmeci, frekans tekrarı veya röle yer değişikliklerinde, Kurumun gerekli görmesi halinde röle yeri ve teknik özelliklerinde isteyeceği değişikliklere uymakla yükümlüdür. Frekans kullanım hakkı verilen alanda frekans tekrarı yapılması halinde bu tekrarlamadan dolayı ayrıca kullanım hakkı ücreti alınmaz.

3. İşletmeci, “Telsiz İşlemlerine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”e uymakla yükümlüdür.

4. İşletmeciler OKTH sunmak için yalnızca kendilerine link frekansı olarak tahsis edilmiş frekansları transmisyon amaçlı kullanabilir.

5. İşletmeciye yetkilendirmesi kapsamında yerel ve/veya bölgesel olarak frekans kullanım hakkı verilebilir.

6. İşletmeci, yerel ve bölgesel frekans kullanım hakkı alanı içerisindeki sistemlerini kendi içinde birbirleri ile irtibatlandırma hakkına sahiptir.

7. İşletmeci yerel-yerel frekans kullanım hakkı alanı ile yerel-bölgesel frekans kullanım hakkı alanlarını birbirleri ile irtibatlandıramaz.

8. İşletmeci sahip olduğu birden fazla coğrafi bölgedeki frekans kullanım hakkı alanını birbirleri ile irtibatlandırmak istemesi durumunda, frekans kullanım ücreti hesaplamasında EGF değeri yüksek olan bölgenin değeri üzerinden hesaplama yapılır.

9. İşletmeci, OKTH sunmak üzere kendisine kapsama alanı dahilinde Kurumca paylaşımlı/paylaşımsız (işletmeciye tahsisli role frekans kanalı ayaklarından birinin simpleks frekans olarak kullanması) olarak tahsis edilmiş olan simpleks frekans kanallarını OKTH rolelerine erişilemediği durumlarda role frekansı ile birlikte kendi abonelerine kullandırabilir. İşletmeciye talebi halinde, ses hizmetleri haricinde veri ve optimize paket veri, mesaj, çağrı, görüntü vb. hizmetlerin abonelerine sunulmasına yönelik olarak simpleks frekans kanalları tahsis edilebilir. Ayrıca işletmeci, abonelikten ayrılanların telsizlerindeki tüm frekansların silinmesini sağlamakla yükümlüdür.

10. OKTH işletmecilerine tahsis edilen role frekans kanalı ayaklarının herhangi birisinin, aynı frekans kullanım hakkı alanında, role frekans kanalı olarak kullanımının yanında role frekansları ile birlikte simpleks frekans kanalı olarak kullanımından ayrıca kullanım hakkı ücreti alınır.

11. OKTH işletmecisine frekans kullanım hakkı verilen alanda, kurduğu telsiz rolelerini birbirleriyle irtibatlandırmasına imkan sağlamak üzere, talebi halinde Milli Frekans Planı çerçevesinde yapılacak değerlendirmeyi müteakip radyolink, role ve/veya simpleks link frekans tahsisi yapılabilir.

12. Yetkilendirme süresi on beş (15) yıldır.”

3. İşbu Kurul Kararı tarihinden sonra düzenlenecek Sayısı Sınırlandırılmayan Kullanım Hakkı Yetki Belgeleri için Ek’te yer alan formatın onaylanması ve işletmecilere gönderilmesini teminen icraya yetki verilmesi,

4. Ortak Kullanımlı Telsiz Hizmeti sunmak üzere yetkilendirilmiş mevcut işletmecilerin yetkilendirme sürelerinin, Kurum tarafından kendilerine en son düzenlenen Ortak Kullanımlı Telsiz Hizmetine yönelik Yetki Belgesi tarihinden itibaren 15 (on beş) yıl olarak kabul edilmesi ve işletmecilerin mevcut frekans kullanım haklarının korunması suretiyle işbu Kurul Kararının 3’üncü maddesinde belirlenen formata uygun tek bir yetki belgesi düzenlenerek mevcut yetki belgesi asıllarının Kuruma iade edilmesini teminen gereken işlemlerin icra tarafından yürütülmesi,

5. “Elektronik Haberleşme Hizmet, Şebeke ve Altyapılarının Tanım, Kapsam ve Süreleri” düzenlemesinin “Sayısı Sınırlandırılmamış Kullanım Hakkı Kapsamında Sunulan Kaynak Tahsisi İçeren Hizmetler” bölümünün 2.3 AİH Altyapı İşletmeciliği Hizmeti kısmının işbu Kurul Kararı tarihi itibarı ile yürürlüğe girmek üzere aşağıda yer alan şekilde değiştirilmesi

“1. İşletmeciye, talebi halinde, ilgili mevzuat hükümlerindeki yükümlülüklerini yerine getirmesi kaydıyla, Milli Frekans Planı çerçevesinde yapılacak değerlendirmeyi müteakip, yetkilendirmesi kapsamında R/L sistemi kurmasına yönelik noktadan noktaya, yerel ya da bölgesel olarak frekans kullanım hakkı verilebilir.

2. Noktadan noktaya R/L frekans tahsislerinde frekansın kullanıldığı alıcı ve verici noktaların farklı illerde olması halinde hesaplamada EGF değeri yüksek olan il esas alınır.

3 . Yetkilendirme süresi on beş (15) yıldır.”

hususlarına karar verilmiştir.