1 - Yurt içinde satmalına, devir veya hibe yoluyla edindikleri veya yurt dışından getir¬miş oldukları Halk Bandı (CB) telsizleri için, bu tebliğin yayımı tarihine kadar sertifika almak üzere müracaat etmemiş olanlarla, 1/1/1987 tarihinden önce müracaat ettiği halde sertifikası eline geçmemiş olanların, tebliğin yayımından itibaren, altı ay içerisinde Telsiz Genel Müdürlüğüne müracaatları halinde, aşağıdaki şartlar dahilinde Halk Bandı (CB) telsizi kullanma sertifikası verilecektir,
a) Müracaatlar TGM-13 müracaat formu ile yapılacaktır, Formun “Satıcı firmaya ait bilgiler” bölümüne, telsiz cihazını satan veya devir veya hibe eden firma veya şahsın adı ve açık adresi, yurt dışından getirilmişse, ülke adı yazılarak, müracaat sahibi tarafından imzalanacak, varsa satış, devir veya hibe işlemine ait belgenin veya gümrük makbuzunun sureti eklenecektir.
b) TGM-13 formunun “Sertifika sahibine ait bilgiler” bölümü ile telsiz cihazının tipi, markası, modeli ve seri numarasına ait bilgiler doğru ve eksiksiz olarak doldurulacaktır.
c) Araç telsizlerinin takılacağı araca ait ruhsatname fotokopisi eklenecektir.
d) Yurt dışından getirilen cihazların varsa teknik broşürleri eklenecektir.
2 - Bu müracaatlara, telsiz adedi başına el telsizleri için 10.000 TL., sabit telsizler için 20.000 TL. ve araç telsizleri için 30.000 TL. kullanma ücretinin Telsiz Genel Müdürlüğünün T.C. Ziraat Bankası Başkent şubesindeki 304-175 numaralı hesabına havale edildiğine dair makbuzun bir kopyasının eklenmesi ve cihazların standartlara uygun bulunması halinde, Halk Bandı (CB) Telsizi Kullanma Sertifikası tanzim edilerek, müracaat sahiplerinin adreslerine gön-derilecektir.
Tebliğ olunur.