madde:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
RG. 22.03.2025/32849
Kurum: Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu
Sınıflandırma: Kurul Kararları
No.: 13391
Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 20/03/2025 tarihli toplantısında; TP Petrol Dağıtım Anonim Şirketi’nin; DEP/8791-3/41980 sayılı Depolama Lisansı kapsamında Liman Mah. 63. Sok. No:7, Konyaaltı/ANTALYA adresinde faaliyette bulunan TP Petrol Dağıtım A.Ş. Antalya Dolum ve Depolama Tesisine ilişkin depolama tarifesinin ekteki şekilde tadil edilerek onaylanmasına,

karar verilmiştir.

EPDK Onaylı Depolama Tarifesi

TP Petrol Dağıtım A.Ş.

Antalya Depolama Tarifesi

Lisansın Tarih ve Sayısı : 15/08/2019-DEP/8791-3/41980

Tesis Adresi: TP Petrol Dağıtım A.Ş. Antalya

Dolum ve Depolama Tesisi Liman Mah. 63. Sok No:7 Konyaaltı/ANTALYA

Kapsam

MADDE 1

Bu tarife kapsamında aşağıda yer alan petrollere depolama hizmeti verilmesine ilişkin fiyatlandırma ile uygulamaya ilişkin diğer usul ve esasları kapsar:

Tesiste aşağıdaki petroller*depolanacaktır.

GENEL KULLANIM AMAÇLI AKARYAKITLAR
Yakıt Nafta
Kurşunsuz Benzin 95 Oktan X
Kurşunsuz Benzin 95 Oktan(E10)
Kurşunsuz Benzin 98 Oktan
Kurşunsuz Benzin 98 Oktan(E10)
Gazyağı
Motorin X
Fuel Oil
Kalorifer Yakıtı
Yüksek Kükürtlü Fuel Oil
Biodizel

(*) Depolanacak petroller (x) ile işaretlenecektir.

Tarifeye konu hizmet, depolama hizmeti alan kişiye ait petrolün teslim alınması, depolanması ve hizmet alana veya hizmet alan tarafından yetkilendirilen kişilere teslim edilmesini kapsar.

Tarife kapsamında ayrıca aşağıdaki yan hizmetler de, ekli fiyat listesine göre bedelli olarak verilir.

Teslim Alma/Teslim Etme (Kara) X
Teslim Alma/Teslim Etme (Deniz) X

Tarife metodolojisi

MADDE 2

Tarifedeki hizmet bedelleri ve indirimler maliyet ve kar esas alınarak oluşturulmuştur.

Hizmet bedelleri

MADDE 3

Hizmetlerin ifasında, ekli fiyat listesinde yer alan hizmet bedelleri uygulanır. Bedeller artırılamaz ve indirimlerde yer alan unsur haricinde indirim yapılamaz.

Fiyatlara KDV ayrıca eklenir.

İndirimler

MADDE 4

Hizmetlerin ifasında, varsa ekli fiyat listesinde yer alan indirimler uygulanır.

Hadler

MADDE 5

Kısıtlama uygulanmaz.

Teknik ve idari önlemler

MADDE 6

Kara araçları ile yapılan teslim alma ve teslim etme işlemleri, iş günleri ve mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilir. Acil durumlarda, yazılı olarak talep edilmesi ve depocu tarafından kabul edilmesi halinde mesai saatleri dışında da hizmet verilebilir.

Hizmet alan veya hizmet alan tarafından yetkilendirilen kişiler, tesisin işletme, teknik emniyet ve güvenlik kurallarına uymak zorundadırlar. Aksine hareket sonucu oluşacak zarar ve ziyan hizmet alan tarafından tazmin edilecektir.

Fire

MADDE 7

Depolamadan kaynaklanacak fireler depocu tarafından her yıl sonunda hizmet alanların kullanım oranlarına göre hesaplanacaktır. Bu miktar Gümrük Mevzuatı’nda belirtilen limitleri geçemeyecektir.

Ödeme koşulları

MADDE 8

Depocu tesisinde verdiği hizmetlerin bedelini hizmet verilen ayı takip eden ayın ilk iş günü sonunda fatura edecektir. Hizmet alan, ödemeyi faturanın ait olduğu günü takip eden 3(üç) işgünü içinde depocunun göstereceği banka hesaplarına yapacaktır.

Ödemelerin zamanında yapılmaması halinde T.C. Merkez Bankası tarafından açıklanan cari reeskont oranında gecikme faizi alınacaktır.

Mücbir sebepler

MADDE 9

Akaryakıt teslimini ve depolanmasını imkansızlaştıracak harp hali, İsyan, sivil karışıklıklar, düşmanca hareketler ve bu neviden hadiseler, yangın, infilak gibi olaylar, deniz hadiseleri, boru hattı arızaları, ikmali etkileyecek derecede ve önceden görülemeyecek şekilde ortaya çıkan tesisteki onarım çalışmaları, sel, kasırga, heyelan ve zelzele vesair tabii afetler dolayısıyla depolama tesisinin, nakil araçlarının ve rafinerilerin çalışamayacak derecede hasar görmesi, grev, lokavt veya hükümetçe, resmi makamlarca veya mahkemelerce alınacak çalışma, işletme, alım-satım imkanlarını kısmen veya tamamen ortadan kaldıracak, tesisin mülkiyetini etkileyecek veya değiştirecek kararlar, ürün ikmali yapacak tarafların kontrolleri dışında cereyan eden, önceden görmelerine ve tedbir almalarına imkan bulunmayan hadiselerin vukuu halinde taraflar, taahhüt ettiği hizmeti yerine getirmemiş ve/veya geciktirmiş olmaktan sorumlu tutulmayacaklardır.

Diğer hükümler

MADDE 10

Talepler kapasite kısıtları dahilinde ilk gelen ilk hizmet görür esasına göre karşılanacaktır.

Hizmet alan, sadece kendi ihtiyacına yönelik hizmet alabilecek olup, üçüncü şahıslar adına hizmet alamayacaktır.

Bu tarife ekli fiyat listesi ile bir bütün olup, yapılabilecek zeyilnamelerde bu tarifenin ayrılmaz parçası sayılacaktır.