2559 sayılı Polis Vazife ve Salâhiyet Kanununun 8 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve maddeye dördüncü fıkra olarak aşağıdaki fıkra eklenmiştir:
Fıkra 2. Kapatmayı mucip sebepler suç teşkil ettiği takdirde soruşturma evrakı derhal adliyeye verilir. Soruşturma evrakı adliyeye tevdi edilen şahıslar hakkında beraat kararı verilmesi veya kapatmaya sebebiyet verenlerin kapatılan yer ile ilgilerinin kesildiğinin kesin şekilde anlaşılması halinde mahallî en büyük mülkiye âmiri o yerin süresinden önce açılmasına karar verebilir.
Fıkra 4. Mülkiye âmirinin kapatma kararı aleyhine ancak idari yargı merciine başvurulabilir.
2559 sayılı Polis Vazife ve Salâhiyet Kanununun 9 uncu maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir:
Adli görevleri sırasında ilgili kanunlara göre yaptığı aramalar dışında, millî güvenlik veya kamu düzeni bakımından gecikmede sakınca bulunan hallerde, o yerin en büyük mülkiye âmirinin emri ile, polis, şüphe edilen kişilerin üstünü, özel kâğıtlarını ve eşyasını arar ve yukarıdaki bentlerde sayılan âlet veya eşyalara el koyar.
2559 sayılı Polis Vazife ve Salâhiyet Kanununun 13 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir:
1 inci fıkraya göre yakalanan kişilerin sarhoşluk durumları resmî tabip, bulunmadığı takdirde özel tabip raporları ile, o yerde tabip mevcut değilse, yardımcı sağlık hizmetleri personelinden birinin müşahade raporuyla tespit edilir.
Aynı Kanunun 20 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:
Madde 20
Zabıta, imdat istenmesi veya yangın, su baskını ve boğulma gibi büyük tehlikelerin haber verilmesi veya görülmesi halleri ile ağır cezalı bir suçun işlenmesine veya yapılmakta devam olunmasına mani olmak için konutlara, iş yerlerine ve eklentilerine girebilir.
Zabıta aşağıda yazılı hallerde üniversite, bağımsız fakülte veya üniversiteye bağlı kurumların binalarına veya bunların eklerine girebilir.
A) Üniversite binaları veya ekleri içinde, kurumun imkânlarıyla önlenmesi mümkün görülmeyen olayların çıkması ihtimali karşısında rektör, acele hallerde de dekan veya bağlı kuruluş yetkililerinin zabıtadan yardım talep etmeleri halinde,
B) Herhangi bir davet veya izne bağlı olmaksızın suç ve suçluların kovuşturulması için her zaman,
Fıkranın (A) bendinde gösterilen hallerde talep derhal yerine getirilir, (B) bendinde gösterilen hallerde de giriş sebebinin niteliğine göre, kurumun yetkilileri teşebbüsten haberdar edilebilir.
İlgili kurumlar kovuşturma dolayısiyle zabıta kuvvetlerine gereken her türlü yardım ve kolaylığı göstermekle yükümlüdürler.
Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Bu Kanunun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.