Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:

MADDE 1

19/12/2001 tarihli ve 24615 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Türkiye Barolar Birliği Staj Kredi Yönetmeliğinin 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 6

Vekalet pulları Türkiye Barolar Birliği tarafından bastırılır.”

MADDE 2

Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 7

Vekalet pullarının, bedeli karşılığı barolara dağıtım şekline Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu karar verir. Dağıtımın bedel karşılığında bir kuruluşa yaptırılması da mümkündür.”

MADDE 3

Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 8

Her yıl Aralık ayında, bir sonraki yıl için verilecek kredinin miktarı Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulunca belirlenir. Miktarın belirlenmesinde; barolarda staj yapan stajyerlerin sayısı, fonda toplanan para miktarı göz önünde bulundurulur.

Belirlenecek yeni miktar sadece bir sonraki takvim yılında staj kredisine başvuru evrakları Türkiye Barolar Birliğine ulaşıp başvuruları kabul edilenlere uygulanır. Kredi almaya devam edenler staj kredi sözleşmesini imzaladıkları dönemdeki miktar üzerinden almaya devam ederler.”

MADDE 4

Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 11

Kredi isteminin koşullara uygunluğu Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulunun yetkilendirdiği üyeleri tarafından incelenerek kabul veya ret edilir. Kredi başvurusu ile ilgili karar kredi başvurusunun tam ve eksiksiz olarak Türkiye Barolar Birliğine ulaştığı tarihten itibaren 30 gün içinde stajyere bildirilir. Ret kararları aleyhine, stajyer tarafından, kendisine yapılan tebliğ tarihinden itibaren 10 gün içinde Türkiye Barolar Birliğine itiraz edilebilir. İtirazlar, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulunda incelenir. İtiraz üzerine verilen kararlar kesindir. ”

MADDE 5

Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 12

Başvuru esnasında belirlenen kredi süresi ve kredi miktarı, kredi verilme süresince değiştirilemez. Staj listesinde yazılı stajyere kredi, Birlik tarafından başvurunun kabul edilmesi koşuluyla başvuru tarihinden itibaren başlayarak staj bitimi süresince ödenir. Kredi talep eden stajyer staj bitim tarihine kadar ki süreden daha az süreli kredi talep ediyorsa bu istemini başvuru formunda belirtmek zorundadır. Talep edilen süre daha sonra uzatılamaz.”

MADDE 6

Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Kredi tahsis edilen stajyer için Türkiye Barolar Birliğinde bir dosya açılır ve krediden yararlanan stajyer ile ilgili kayıt ve ödemeler bu dosyada saklanır. Uyumsuzluk ve uyuşmazlık durumunda bu dosya içeriği ve Türkiye Barolar Birliği Bilgi İşlem Merkezi tarafından tutulan kayıtlar esas alınır.”

MADDE 7

Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 8

Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 16

Kredi almakta olan stajyerin, bir başka Baroya nakil dışındaki nedenlerle adının staj listesinden silinmesi, staja başlama anındaki niteliklerini yitirmesi, kredi isteminde bulunurken yaptığı başvurunun veya beyanlarının aksinin ortaya çıkması, Avukatlık Kanunu ve bu Kanun gereği çıkartılan yönetmelikler ile meslek kurallarında gösterilen esaslara uyulmadığının tespiti, verilen görevlerin yerine getirilmemesi, kendisinin talep etmesi gibi durumlarda, kredi ödemesine son verilir. Bu durumda kredi borcunun tamamı ihtar çekilmesine gerek kalmadan otuz gün sonra muaccel hale gelir. Bu borç, yasal faiziyle borçludan ve kefillerinden müştereken ve müteselsilen tahsil edilir.”

MADDE 9

Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Kredinin kesilmesine ilişkin karar tarihinde stajyerin kredi borcunun tamamı ihtar çekilmesine gerek kalmadan 30 gün sonra muaccel hale gelir.”

MADDE 10

Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 20

Kredi borçlusunun, arka arkaya 3 ay borç taksitlerini belirlenen sürelerinde ödememesi halinde borcun tamamı muaccel hale gelir. Bu borç muacceliyet tarihinden başlayacak yasal faiziyle birlikte borçlu ve kefillerinden müştereken ve müteselsilen tahsil edilir.”

MADDE 11

Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 21

Stajı sırasında veya geri ödeme süresi içinde vefat eden ya da çalışamayacak derecede sakat kalmış olduğu, tam teşekküllü bir hastanenin sağlık kurulu tarafından belgelenen borçluların ödenmeyen kredi borçları Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu tarafından silinir. Bu silinmeden kefilleri de yararlanır.”

MADDE 12

Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 13

Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu yürütür.