Dosya olarak kaydet: PDF - WORD
Görüntüleme Ayarları:

MADDE 1

11/9/2012 tarihli ve 28408 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) ve (h) bentleri yürürlükten kaldırılmış ve aynı fıkraya aşağıdaki (ı) bendi eklenmiştir.

“ı) ÖSYM: Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezini,”

MADDE 2

Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

“(5) Başka bir yükseköğretim kurumunda öğrenci olduğu anlaşılanların (yükseköğretim programlarından aynı anda iki örgün lisans veya iki örgün önlisans programlarına kayıtlı olanlar) kesin kayıtları yapılmış olsa bile, Üniversite ile ilişkileri kesilir. Söz konusu öğrenciler, Üniversiteden mezun olsalar bile kendilerine verilen diploma ve mezuniyet belgeleri iptal edilir ve haklarında yasal işlem yapılır.

(6) Gerçeğe aykırı veya yanıltıcı belgelerle Üniversiteye kayıt hakkı kazanmış olanların belirlenmesi halinde kayıtları yapılmaz, kayıt yaptırmış olanların ise bulundukları yarıyıla bakılmaksızın kayıtları iptal edilir, kendilerine verilmiş olan diploma dâhil tüm belgeler geçersiz sayılır. Bu şekilde kayıtları iptal edilen öğrenciler için 13 üncü maddenin ikinci ve üçüncü fıkraları uygulanır.”

MADDE 3

Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 4

Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

“(3) Öğrenim ücretini ve diğer ücretleri zamanında ödemeyenlerin ders kayıtları yapılmaz, kayıtları yenilenmez ve bunlar öğrenim ücretini ödemedikleri dönemde öğrencilik haklarından faydalanamazlar.”

“(5) Üniversiteye kayıt yaptırılan yıl dikkate alınarak, kayıtlı olduğu programı normal eğitim süresinde tamamlayamayan öğrenci (artık yıl), alacağı dersler için, Mütevelli Heyetinin o yıl için ders saati başına belirlediği kredinin öğrenim ücretini öder. Öğrencinin alacağı dersler için ödeyeceği toplam ücretin cari yılın öğrenim ücretini geçmesi durumunda cari yılın öğrenim ücreti uygulanır.

(6) Disiplin suçu nedeniyle ilişiği kesilen öğrenciye ücret iadesi yapılmaz.

(7) Disiplin cezası almış öğrencinin ceza süresi içerisinde yatırmış olduğu ücret dönem ücretinden sayılır, iade edilmez.”

MADDE 5

Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Danışmanlıklar sınıf bazlı her eğitim öğretim dönemi başında Dekanlık/Müdürlük onayı ile Öğrenci İşleri Müdürlüğüne bildirilir. Her öğrenci için kayıtlı bulunduğu bölüm başkanlığınca bir danışman öğretim elemanı görevlendirilir. Danışman, öğrenciyi öğrenimi süresince izler, ilgili mevzuat hakkında bilgilendirir ve yönlendirir. Öğrencinin ders kayıtları, ders ekleme-bırakma işlemleri danışman onayı ile gerekli hallerde ilgili yönetim kurulunun kararı ile yapılır.”

MADDE 6

Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 10

(1) Öğrencilerin, mezun oluncaya kadar, her yarıyıl başında akademik takvimde belirtilen süreler içinde kayıtlarını yenilemeleri gerekir. Yarıyıl kayıtları sırasında öğrencinin o yarıyılda alacağı dersler belirlenir ve onaylanır. Öğrenci, başarısız olduğu derslere öncelikle kaydolmak zorundadır. Yarıyıl kaydının yapılması için öğrencinin geriye dönük öğrenim ücretinin tamamını ödemiş olması gerekir.

(2) Kayıt döneminde kaydını yaptıramayan öğrencilerden mazeretleri ilgili birimce uygun görülenler, ders alma-bırakma süresi içinde de kayıt yaptırabilir.

(3) Öğretim ücretini ödemeyen ve kaydını yenilemeyen öğrenci kayıtsız öğrenci statüsüne geçer. Öğrenciler bu süre içerisinde öğrencilik haklarından yararlanamazlar ve bu şekilde geçen süre öğretim süresinden sayılır.

(4) Dört yıl üst üste öğrenim ücretini ödemeyen öğrencilerin Üniversiteden kayıtları silinir. Yükseköğretim Kurulunun onayı ile dört yıl üst üste öğrenim ücretini ödemeyen veya kayıt yenilemeyenlerin ilişikleri Üniversite Yönetim Kurulunun kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile kesilebilir.

(5) Ders seçimi yapan veya kaydını yenileyen öğrenciler, derslere devam edip etmemesine bakılmaksızın bu döneme ait mali yükümlülüklerini yerine getirmek mecburiyetindedir.

(6) Kayıtsız öğrenci statüsünden, tekrar kayıtlı öğrenci statüsüne dönen öğrenciler için, kayıt yeniledikleri akademik yılda öğrenim programlarında değişiklik varsa, alınacak veya sayılacak dersler için ilgili fakülte/yüksekokul yönetim kurulu kararı ile intibak yapılır.

(7) Kayıt yenilenmemesi nedeniyle geçirilen süreler, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 44 üncü maddesinde belirtilen sürelerden sayılır.

(8) Normal öğrenim süresini aşan öğrenciler (artık yıl), ders programlarını danışmanlarına onaylatarak ders kayıt işlemini tamamladıktan sonra mali yükümlülüklerini yerine getirinceye kadar yarıyıl kaydı tamamlanmaz.”

MADDE 7

Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 11

(1) Diğer yükseköğretim kurumlarından Üniversiteye yapılacak yatay geçişler ile Üniversite içindeki fakülte, yüksekokul ve diploma programları arasındaki yatay geçişler 24/4/2010 tarihli ve 27561 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine ve Senato tarafından belirlenen esaslara göre yapılır.

(2) Dikey geçiş yapmak isteyen meslek yüksekokulu mezunları lisans programlarına Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile kayıt yaptırabilirler. Dikey geçiş sınavı sonucunda Üniversiteye kayıt yaptıranların intibak işlemleri ilgili Üniversitemiz Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesine göre yapılır.”

MADDE 8

Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Özel öğrenciler

MADDE 12

(1) Özel öğrenciler, bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrenci olup, farklı bir yükseköğretim ortamı, kültürü, kazanımı edinmek isteyen veya özel durumu, sağlık ve benzeri nedenlerle kayıtları kendi üniversitelerinde kalmak şartıyla farklı bir yükseköğretim kurumunda eğitime devam etme imkanı tanınan öğrencilerdir.

(2) Öğrencinin özel öğrencilikte geçirdiği süre, öğretim süresine dâhildir.

(3) Üniversitenin öğrencisi olup özel öğrenci statüsünde başka bir yükseköğretim kurumundan ders almak isteyen öğrencinin ilgili fakülte yönetim kurulunun onayını alması gerekir. Ders almak isteyen öğrencinin almak istediği ders/dersler, o yarıyıl için belirlenen ders yükünü geçemez. Bu durumdaki öğrencinin bu Yönetmelikte geçen öğrenim ücreti ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekir.

(4) Özel öğrenci başvuruları her eğitim öğretim yılı başında akademik takvimde belirtilen süre içerisinde gerçekleştirilir ve kabul edilen öğrenciler ilgili fakülte/yüksekokul yönetim kurulu kararı ile öğrenci işleri müdürlüğüne bildirilir. Özel öğrencilik statüsü iki yarıyıl için geçerli olup eğitim süresini tamamlayan öğrencilerin özel öğrenci olarak ders almak için yeniden başvuru yapması gerekmektedir.

(5) Üniversitemiz bölüm ve programlarında özel öğrenci statüsünde ders alanlar, Üniversitenin diploma veya statüye yönelik öğrencilik haklarından yararlanamaz.

(6) Özel öğrenci olarak başka bir yükseköğretim kurumundan aldığı ders, yaptığı staj veya uygulamalara ait kredi ve notların, ilgili yönetim kurulu kararı ile intibakı yapılarak geçerli sayılır.

(7) Öğretim dili Türkçe olan programlarda öğrenim gören öğrencilerin öğretim dili yabancı dil olan programlardan da ders alabilmeleri için yabancı dil düzeylerinin yeterli olduğunu belgelemeleri gerekir.

(8) Özel öğrencilerin, 24/4/2010 tarihli ve 27561 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre, yatay geçiş yapmaları halinde sadece kayıtlı oldukları derece programında kabul edilen ve transkriptlerinde yer alan dersleri intibak ve ders sayımı esasları çerçevesinde transfer edilebilir.”

MADDE 9

Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 13

(1) Akademik takvimde belirtilen ders ekleme-bırakma tarihleri arasında kayıt sildiren öğrencilerin yatırmış oldukları yıllık öğrenim ücreti üzerinden % 10 kesinti yapılarak geri kalan ücreti iade edilir. Öğrenci ücret yatırmamışsa yıllık öğrenim ücretinin %10’unu yatırmak zorundadır.

(2) Akademik takvimde belirtilen ders ekleme-bırakma dönemi sona erdikten sonra kayıt sildiren öğrencilerden bir yarıyıllık öğrenim ücreti alınır. Ücret peşin olarak yatırılmışsa, ödenen tutardan bir yarıyıllık tutar kesildikten sonra geriye kalan miktar iade edilir.

(3) Kayıt sildiren öğrencilerin durumu, Öğrenci İşleri Müdürlüğünce ilgili dekanlık, yüksekokul ve diğer makamlara bildirilir.

(4) Kaydını sildiren öğrenci Üniversiteye tekrar dönmek isterse, yeni başvuran veya geçiş yapan öğrenciler için söz konusu olan şartları sağlamak zorundadırlar.

(5) Öğrenciler istedikleri takdirde Öğrenci İşleri Müdürlüğüne başvurarak kayıtlarını sildirebilirler. Üniversiteden ilişiğini kesecek öğrencilerin, Öğrenci İşleri Müdürlüğünden alacakları ilişik kesme belgesini, ilgili birimlere imzalatarak teslim etmesi gerekir. Kayıt sildirme şahsen yapılır. Mazeretleri nedeniyle bizzat başvuramayan öğrencilerin, noter tasdikli vekâlet verdikleri bir kişi aracılığı ile de ilişik kesme işlemleri yapılır. Kayıt sildirmek isteyen öğrenci, öğrenci kimlik kartını iade eder.

(6) Üniversiteden kaydını sildiren veya disiplin cezası nedeniyle Üniversite ile ilişiği kesilen öğrencilerin diplomalarını veya dosyalarındaki kendilerine ait belgeleri alabilmeleri için Üniversite tarafından belirlenen kayıt sildirme işlemlerini yapmaları ve öğrenim ücreti, kütüphane borcu ile benzeri mali yükümlülükleri yerine getirmeleri zorunludur.

(7) Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir. Dosyasındaki diploma iade edilir. Bu durumdaki öğrencinin kaydının yeniden açılması mümkün değildir.”

MADDE 10

Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 11

Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 15

(1) İzinli sayılma ile ilgili hususlar aşağıda belirtilmiştir:

a) Öğrencilere sağlık, maddi, ailevi, yurt dışında öğrenim görme, kişisel, akademik ve ilgili yönetim kurulunun uygun gördüğü haklı ve geçerli mazeret hallerinde izin verilebilir.

b) İzin başvuruları, Öğrenci İşleri Müdürlüğünden alacakları kayıt dondurma belgesini, dekanlığından/müdürlüğünden onay alınıp, ilgili birimlere imzalatılarak Öğrenci İşleri Müdürlüğüne teslim etmesi gerekir. İzin başvuruları şahsen yapılır. Mazeretleri nedeniyle bizzat başvuramayan öğrencilerin, noter tasdikli vekâlet verdikleri bir kişi aracılığı ile de kayıt dondurma işlemleri yapılır.

(2) Önlisans/lisans öğrencilerinden akademik takvimde belirtilen;

a) Ders ekleme-bırakma tarihleri arasında izinli sayılan öğrencilerin yatırmış oldukları yıllık öğrenim ücreti üzerinden % 10 kesinti yapılarak geri kalan ücreti iade edilir. Öğrenci ücret yatırmamışsa yıllık öğrenim ücretinin %10’unu yatırmak zorundadır.

b) Ders ekleme-bırakma dönemi sona erdikten sonra dönem içinde veya dönem sonunda izinli sayılan öğrencilerden bir yarıyıllık öğrenim ücreti alınır. Ücret peşin olarak yatırılmışsa, ödenen tutardan bir yarıyıllık tutar kesildikten sonra geriye kalan miktar iade edilir.

c) Öğrencilere, öğrenimleri süresince, hazırlık sınıfında en fazla iki yarıyıl, lisans programlarında dört yarıyıl izin verilebilir. Verilecek izinler; lisans programlarında bir yarıyıldan, İngilizce hazırlık sınıfında bir kuru kapsayan iki aylık bir süreden daha az olamaz.

ç) İzinli geçen süreler öğrenim süresinden sayılmaz.

d) İzinli sayılan öğrenci derslere devam edemez ve izinli olduğu yarıyılda/yılda final ve bütünleme sınavlarına giremez.

e) İzin süresinin bitiminden önce öğrenimine dönmek isteyen öğrencilerin bir dilekçe ile kayıtlar başlamadan önce ilgili Fakülte Dekanlığına/Yüksekokul Müdürlüğüne başvurmaları gerekir. Başvuru, öğrencinin akademik danışmanının görüşü ve bölüm başkanlığının önerisi üzerine ilgili yönetim kurulu tarafından karara bağlanarak Öğrenci İşleri Müdürlüğüne iletilir. Öğrencinin durumu bu Yönetmeliğin ilgili maddeleri çerçevesinde değerlendirilir. Kayıt koşullarını sağlayan öğrenciler akademik takvimde ilan edilen tarihlerde yarıyıl kaydını yaptırabilir.”

MADDE 12

Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

“ (3) Azami öğrenim süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı eğitimi hariç, kayıtlı olunan programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, öğrencinin her yarıyıl için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın önlisans programları için dört yıl, lisans programları için yedi yıldır. Azami öğrenim süresi sonunda, sınav hakları ve devam koşulları, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 44 üncü maddesinin (c) fıkrası hükümleri kapsamında uygulanır. Bu durumdaki öğrenciler ders ve sınavlara katılabilirler ancak öğrencilere tanınan diğer haklardan yararlanamazlar. Zorunlu yabancı dil hazırlık eğitim süresi azami 2 yıldır ve bu sürede başarılı olamayan öğrencinin kaydı silinir.”

“(4) Üniversiteden uzaklaştırma cezası alan öğrencilerin bu süreleri öğrenim süresinden sayılır. Öğrenci bu süreler için öğretim ücreti öder.

(5) İlgili yönetim kurulunca yatay geçiş ile Üniversiteye kaydolmuş öğrencilerin azamî süreleri, geçiş yaptıkları programa intibakları sonrasında intibak edildikleri yıl veya yarıyılın süreleri, programın azamî süresinden çıkartılarak hesaplanır.

(6) Dikey geçiş sınavı ile Üniversitenin lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerin mezun oldukları önlisans programlarının normal süresi olan iki yıl, geçiş yaptıkları lisans programlarının azamî öğrenim sürelerine dâhil edilir.”

MADDE 13

Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 19

(1) Diplomalar ve mezuniyet belgesi ile ilgili esaslar şunlardır:

a) Öğrencilere, Üniversiteye kayıtlarını yaptırdıkları fakülte/yüksekokul ile bölüm ve programların ismi belirtilerek diploma verilir. Diplomalara, TC kimlik numarası/YU numarası, mezuniyet tarihi, diploma numarası ve kimlik bilgileri yazılır. Diplomalarda, fakültelerde dekanın ve Rektörün, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında müdürün ve Rektörün imzaları bulunur.

b) Lisans programındaki ilk dört yarıyılın derslerini en az (DD) notu ile bitirmiş ve stajlarını başarı ile tamamlamış olmak kaydıyla, öğreniminin tümünü tamamlayamadığı için lisans programından kaydını sildiren öğrencilere, istemeleri durumunda geriye dönük herhangi bir borcu olmamak koşulu ile önlisans diploması verilir. Önlisans diplomasında, öğrencinin öğrenim gördüğü programın adı ile öğrenim süresi belirtilir. Lisans programını tamamlayan öğrencilere önlisans diploması niteliğinde belge verilmez.

c) Diplomaların arka yüzünün Üniversitenin Öğrenci İşleri Müdürlüğünce tasdik edilmesi ve Üniversitenin soğuk mührünün vurulması gerekir.

ç) Diplomanın kaybı halinde, gerekli işlemler yapılmak şartıyla diplomanın ikinci nüshası verilir. İkinci nüshada, aslında bulunan bütün bilgiler bulunur. Diplomalarını ikiden fazla kaybedenlere diplomanın kaçıncı defa verildiği belirtilmek kaydıyla ikinci nüsha diploma tekrar verilebilir. İkinci nüsha diplomaların ön yüzünde “ikinci nüsha” ifadesi yer alır.

d) Mezun olan öğrencilere, diplomaları hazırlanıncaya kadar, diplomayla değiştirilmek ve bir defaya mahsus olmak üzere Üniversite Yönetim Kurulu kararı veya Rektörün onayı ile ilgili birim yöneticilerinin imzalarını taşıyan geçici bir mezuniyet belgesi verilir.

e) Öğrencinin herhangi bir nedenle yargı yoluna başvurması halinde, mezuniyet şartlarını sağlamasına bağlı olarak diploma veya geçici mezuniyet belgesi mahkeme kararının kesinleşmesinden sonra verilir.

f) Diploma verildikten sonra diploma sahibine, isim değişikliği nedeni ile yeni isimle başka bir diploma düzenlenmez.

(2) Önlisans ve lisans programından mezun olmak için öğrencinin;

a) Kayıtlı oldukları programın müfredatında kabul edilen tüm zorunlu ve seçmeli dersler ile staj ve uygulamaları bu Yönetmelik hükümlerine göre başarı ile tamamlamış olması,

b) Genel not ortalamasının en az 2,00 olması,

c) Önlisans programları için asgari 120 AKTS, lisans programları için ise asgari 240 AKTS’yi tamamlaması,

gereklidir.

(3) Diploma verilmesine, ilgili yönetim kurulu karar verir.”

MADDE 14

Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

“(6) Öğrencinin tamamlamakla yükümlü olduğu müfredatında tanımlanmış dersler dışındaki hiçbir ders mezuniyet için değerlendirmeye alınmaz ve genel not ortalaması hesabında kullanılmaz.

(7) Başka bir yükseköğretim kurumundan yatay, dikey geçiş veya ÖSYM sınavı vb. ile Üniversiteye kaydolan öğrencilerin geldikleri kurumdan aldıkları ve başarılı sayılan derslerden ilgili bölüm teklifi doğrultusunda ilgili yönetim kurulu tarafından muafiyeti uygun bulunanların Üniversitedeki karşılıkları, öğrencilerin not belgesine harf notu olarak işlenir ve not ortalaması hesaplamasına katılır. Bu derslerin muafiyet dersi olduğu not belgelerinde belirtilir.

(8) Üniversite içerisindeki bir lisans programından başka bir programa yatay veya dikey geçiş yaparak ya da ÖSYM sınavı sonucu ile yeniden kaydolan öğrencilerin geldikleri programdan aldıkları başarılı derslerden ilgili bölüm teklifi doğrultusunda ilgili yönetim kurulu tarafından muafiyeti uygun bulunan derslerin notları yeni programına transfer edilir.”

MADDE 15

Aynı Yönetmeliğin 28 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(12) Azami öğretim süreleri sonunda mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine:

a) Başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir. Bu sınavlar sonunda başarısız ders sayısını beş derse indirenlere bu beş ders için üç yarıyıl iki ek sınav, ek sınavları almadan beş derse kadar başarısız olan öğrencilere dört yarıyıl, bir dersten başarısız olanlara ise öğrencilik hakkından yararlanmaksızın sınırsız, başarısız oldukları dersin sınavlarına girme hakkı tanınır.

b) İzledikleri programdan mezun olmak için gerekli bütün derslerden geçer not aldıkları halde genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olmaması nedeniyle ilişikleri kesilme durumuna gelen son yarıyıl öğrencilerine not ortalamalarını yükseltmek üzere diledikleri derslerden sınırsız sınav hakkı tanınır. Bunlardan uygulaması olan ve daha önce alınmamış dersler dışındaki derslere devam şartı aranmaz.

c) Açılacak sınavlara, üst üste veya aralıklı olarak toplam üç öğretim yılı hiç girmeyen öğrenci, sınırsız sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve bu haktan yararlanamaz. Aralıklı veya sürekli olarak açılan sınavlara toplam olarak üç akademik yıl girmeyen öğrenci sınav haklarını kaybeder ve Üniversite ile ilişkisi kesilir.

ç) Ek sınav ücretli olup, sınav ücret tutarları her yıl Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir.

d) Sınavların uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Senato tarafından belirlenir.”

MADDE 16

Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“d) Yaz öğretiminde ders alınabilecek yükseköğretim kurumları Senato tarafından belirlenmediği takdirde, öğrencinin ilgili yılda Üniversitenin programının taban puanından daha yüksek bir programın verildiği Üniversiteden yaz öğretiminde ders alması durumunda bu dersler Üniversite tarafından kabul edilir.”

MADDE 17

Aynı Yönetmeliğin 32 nci maddesinin üçüncü fıkrasının (d) bendi yürürlükten kaldırılmış, dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(4) Bir dersten S, M, DD ve daha yukarı not alan öğrenci başarılı sayılır.”

MADDE 18

Aynı Yönetmeliğin 36 ncı maddesinin birinci fıkrasının (c), (ç), (d) ve (e) bentleri ile dördüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 19

Aynı Yönetmeliğin 37 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 20

Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 21

Bu Yönetmelik hükümlerini Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü yürütür.

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin
Tarihi Sayısı
11/9/2012 28408
Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin
Tarihi Sayısı
1- 25/12/2012 28508
2- 3/8/2014 29077
3- 3/12/2015 29551
4- 25/7/2016 29781
5- 11/12/2016 29915