6219 sayılı Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı Kanununun 2 nci maddesinin (E) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve bu maddeye (F) bendi eklenmiştir.
E) Vakıflar Genel Müdürlüğü ile mülhak vakıfların idaresini Bankaya tevdie lüzum görecekleri gayrimenkullerle işletmelerin, yapılacak anlaşmalarda gösterilecek esaslar dahilinde, rasyonel bir şekilde idare, idame ve işletilmeleri için lüzumlu bilûmum muamele ve teşebbüslere (Ticari, zirai, sınai) girişmek.
(Her yıl Eylül ayı içinde Başbakan veya Türkiye Cumhuriyeti Vakıflar Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu Bakanın başkanlığında Türkiye Cumhuriyeti Vakıflar Genel Müdürü ve Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı Genel Müdürünün iştiraki ile toplanacak bir heyet tarafından, yukarıdaki fıkra gereğince idare ve işletmeleri Bankaya tevdi edilebilecek gayrimenkullerle işletmelerin durumu incelenir ve bunlardan Bankaya devri gerekenler Başbakan veya ilgili Bakan tarafından tespit olunur.)
F) Mazbut ve mülhak vakıfların bankacılık hizmetlerini ve Vakıflar Genel Müdürlüğünün, yapılacak anlaşmalar dahilinde, veznedarlık işlerini yapmak.
Türkiye Vakıflar Bankası Anonim Ortaklığı Kanununun 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:
Tahvile çıkarma yetkisi
MADDE 8
Banka, en az % 50 si ipotekli ikrazlarda kullanılmak üzere Umumî Heyetin kararı ve Maliye Bakanlığının mutabakatı ve kefaletiyle ödenmiş sermayesinin iki katına kadar tahvil çıkarabilir.
Tahvillerin ihraç şekli ve şartları Maliye Bakanlığının muvafakati alınmak suretiyle Bankaca tespit olunur.
Bankanın ipotekle temin edilmiş alacakları bu tahvillerin faizlerinin ödenmesi için rüçhan hakkı sağlıyan bir karşılık teşkil eder.
Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı Kanununun 9 uncu maddesinin (D) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:
D) % 1 i İdare Meclisi üyelerine mütesaviyen, % 9 u İdare Meclisinin tespit edeceği esaslar dahilinde tevzi edilmek üzere temeddü ikramiyesi olarak memur ve müstahdemlere.
Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı Kanununun 14 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:
Murakıplar
MADDE 14
Bankanın muamelâtı, biri (A) grupu hisse senedi sahibi tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü teşkilâtından olmak üzere tayin olunan ve diğer ikisi Umumî Heyet toplantısında (B) ve (C) grupları hisse senetleri sahipleri tarafından ayrı ayrı seçilecek üç murakıp marifetiyle denetlenir.
Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Bu kanunun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.