Tebligat Kanunu 28. maddesinde, “Adresi meçhul olanlara tebligat ilanen yapılır. Yukarıdaki maddeler mucibince tebligat yapılamayan ve ikametgahı, meskeni veya işyeri de bulunamayan kimsenin adresi meçhul sayılır. Adresin meçhul olması halinde keyfiyet tebliğ memuru tarafından mahalle veya köy muhtarına şerh verdirilmek suretiyle tespit edilir.(Değişik ikinci cümle: 19.3.2003-4829/9 md.) Bununla beraber tebliği çıkaran merci, muhatabın adresini resmi veya hususi müessese ve dairelerden gerekli gördüklerine sorar ve zabıta vasıtasıyla tahkik ve tespit ettirir. Yabancı memleketlerde oturanlara ilanen tebligat yapılmasını icap ettiren ahvalde tebliği çıkaran merci, tebliğ olunacak evrak ile ilan suretlerini yabancı memlekette bulunan kimsenin malum adresine ayrıca iadeli taahhütlü mektupla gönderir ve posta makbuzunu dosyasına koyar.” şeklinde…
-
Git
: -
-
ᴀ⇣ Yazı karakterini küçült
Aşağıda bir kısmını gördüğünüz bu dokümana sadece Profesyonel + pakete abone olan üyelerimiz erişebilir.
1.5.1.5. İlanen Tebligat
Muhatabın kendisine tebligat yapılamıyor, tebliğ memuru tarafından adresi tespit…
Tebligat Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmeliği’n 48. maddesinin 1. ve 2. fıkralarında…
Tebligatı çıkaran merci, muhatabın adresini öncelikle resmi veya özel kurum ve dairelerden, bunlardan sonuç alınamadığı takdirde kolluk vasıtasıyla araştırabilir ve tespit ettirebilir. Yapılan araştırmalara rağmen muhatabın adresinin tespit edilememesi halinde adres meçhul sayılır.” ifade…
İlanen tebligatta, muhataba fiili bir tebligat yapılamamaktadır. Muhatabın tebligatın…
Tüzel kişilerin adreslerinin, bir sicil veya resmi kayıtla belirli olması nedeniyle…
İlan yoluyla tebligatın nerede ve nasıl yapılması gerektiği ve içeriğinde nelerin…
6099 sayılı Kanunla değişik Tebligat Kanunu 29. maddesinin 1. fıkrası hükmüne ilişkin…
“İlan suretiyle tebliğ, tebliği çıkaran merciin mucip sebep beyanıyla vereceği karar üzerine aşağıdaki şekilde yapılır.…
İlan alakalının ıttılaına en emin bir şekilde vasıl olacağı umulan ve varsa tebliği çıkaran merciin bulunduğu yerde intişar eden birer gazetede ve ayrıca elektronik ortamda yapılır.”…
İlanen tebligat, en son çare olarak ve araştırmalara rağmen muhataba ulaşamama ihtimaline…
İlanen tebligat usulü Tebligat İşletme Usul ve Esasları’nın 92. maddesinde açıklanmıştır.…
Merci, gerekirse, ikinci defa ilan yapılmasına karar verebilir. … İki ilan arasındaki süre bir haftadan az olamaz. İkinci ilan, gerekiyorsa yabancı ülke gazeteleriyle de yaptırılabilir. …
Adresi yabancı ülkelerde bulunanlara ilan yoluyla tebliğ yapılmasını gerektiren hallerde, tebliği çıkaran merci, tebliğ olunacak evrak ile ilan suretlerini yabancı ülkede bulunan kişinin bilinen son adresine, ayrıca, iadeli taahhütlü mektupla gönderilir ve posta makbuzunu dosyasında saklar. …
İlan, tebliği çıkaran merci tarafından yayımlattırılır. …
İlanda, ilgililerin ad ve soyadları, işleri, yerleşim yeri veya adresleri, tebliğ olunacak evrakın içeriğinin özeti, sebebi, ilanın hangi merciden verildiği, ilan…
İlan yoluyla tebliğ, son ilan tarihinden itibaren yedi gün sonra yapılmış sayılır”. …
Yabancı bir devlette ilanen tebligatın muhataba nasıl yapılacağı ya da adresi tespit…